lub  Dołącz
Wiocha.pl - Absurdy polskiego Internetu
Tak właśnie się żywimy w 21 wieku... Rak będzie chorobą naturalną 100g mięsa 12 witaminek E
główna
Dodano: 11.01.2014, 11:23:50   przez: nowycrteam
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 366  Zgłoś nadużycie
Ukryj komentarze(104)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
 Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
sangre666
2014-01-12 18:56:57
Ocena: 43(glosow:43)-+
E450 - Difosforany, E451 - Trifosforany, E452 - Polifosforany, E331 - Cytryniany sodu, E407 - Karagen, E316 - Izoaskorbinian sodu, E300 - Kwas askorbinowy (czyli wit. C), E621 - Glutaminian sodu, E326 - Mleczan potasu, E261 - Octan potasu, E250 - Azotyn sodu, E120 - Koszenila, Kwas karminowy, Karminy. A jeśli chcecie wiedzieć co jest co i co to konkretnie jest, musicie już poszukać na własną rękę - nie zmieściłbym się tutaj za chiny.

a3c0i3d909
2014-01-17 13:49:20
Ocena: 1(glosow:3)-+
nie wszystkie "E" są szkodliwe tępe ch*je!!!!!

frelex12
2014-01-16 19:20:43
Ocena: 0(glosow:0)-+
Jednym słowem dzisiaj gówno jemy ,nie jedzenie....

dupakokospoko
2014-01-18 01:16:30
Ocena: 1(glosow:1)-+
e tam, gowno zdrowsze

Jaruzel.pl
2014-01-15 23:59:58
Ocena: -1(glosow:1)-+
Połowa z tych substancji jest niebezpieczna: e450- pogłębia osteoporozę, pogarsza metabolizm, e407- owrzodzenia układu pokarmowego, nie powinien być spożywany przez dzieci, pogarsza metabolizm, przyswajalność minerałów, działa przeczyszczająco, e250- powstawanie nowotworów, zapalenie nerek, zawroty głowy, problemy behawioralne, e621- bóle głowy, przyspieszony puls, nudności, bezsenność, otyłość, pogorszenie wzroku, osłabienie, e12o- barwnik pozyskiwany ze zmielonych czerwców kaktusowych (owady), dopuszczalna dawka 5mg/1kg masy ciała. Reszta to przeciwutleniacze, konserwanty. Nie zbadano ich.

pigbull
2014-01-15 09:07:35
Ocena: 0(glosow:0)-+
wiocha sponsorowana przez tych samych zaklamanych europoslow polaczkow ktorzy dopuscili w 2011 narzucenie nam przepisu unii o zakazie wedzenia,slaba kielbasa wklejona dla przykladu ze poska tradycja to chemia rodem z proszku do prania...ludzie myslcie zanim ocenicie,przy ACTA byla masowa sraczka a teraz wszyscy aktywisci internetow(napinacze) maja to w dupie a chodzi przeciez o malych wytworcow i zwyklych ludzi,walczcie bohaterowie(internetu) wykleci...

alric
2014-01-18 21:48:02
Ocena: 0(glosow:0)-+
Pigbull, debilu, przestań wylewać swoje kompleksy w komentarzach, to że nie masz własnego życia to nie znaczy że masz odreagowywać rzucając debilne komentarze uwłaczające każdemu po kolei. ADMINISTRACJA JUŻ DAWWO POWINNA TO WYJEB4Ć

munx
2014-01-15 08:38:30
Ocena: 0(glosow:0)-+
A mendelejew na to: o ja p******e....

bartekmiszcz
2014-01-14 19:00:37
Ocena: 0(glosow:0)-+
komentarz usunięty przez użytkownika

awesomebeauty
2014-01-14 09:06:42
Ocena: 2(glosow:2)-+
Taka kiełbasa to nic u mnie w lodówce pomidory juz drugi miesiąc leżą i są takie same jak dniu zakupu. Niezniszczalne.

PAMAREK
2014-01-13 22:47:39
Ocena: 0(glosow:0)-+
bo to rodzinna tradycja taka jest, etykietki nie czytałeś ?

Uciopucio
2014-01-13 20:43:38
Ocena: 0(glosow:0)-+
komentarz usunięty przez moderatora

majcheer
2014-01-13 20:14:40
Ocena: -1(glosow:1)-+
Czasami bardziej szkodliwe może być jedno E w dużej ilości niż pół tablica mendelejewa.

bezpieczna123
2014-01-13 20:38:54
Ocena: 0(glosow:0)-+
miedzy innymi dlatego zaleca sie urozmaicona diete, poza zapewnieniem calej gamy skl odzywczych zapewnia to spozywanie roznych rodzajow dodatkow w mniejszch ilosciach, kilka roznych a po trochu, jakos to sie wydali o ile sie cialu na to pozwoli, lepsze niz jedzenie w kolko tej samej chemii i koncentrowanie jej w organizmie. to jest poki co jedna z niewielu odpowiedzi dietetyki na radzenie sobie z chemia w jedzeniu - o ile ktos zyczy sobie jesc produkty ja zawierajace.

h3h3
2014-01-13 20:13:05
Ocena: 0(glosow:0)-+
Co się tak plujecie? Zjedzcie sobie naturalnego muchomorka z lasu i nie miejcie raka -)

kriss92
2014-01-13 18:56:51
Ocena: 0(glosow:0)-+
Od takiego czegoś raka,ogarnij sie !!!!!!!

SuperGL
2014-01-13 14:31:35
Ocena: 4(glosow:4)-+
To babcia chyba była chemikiem, że takie fajne substancje do tworzenia potraw zna. Nich zgadnę, rodzina Skłodowskiej-curie?

kapselxxx
2014-01-13 14:24:45
Ocena: 1(glosow:1)-+
MADEJ WRÓBEL a tak ładnie śpiewają cipa_nowie na reklamie

miikee18
2014-01-13 14:01:04
Ocena: -1(glosow:1)-+
Obejrzałem kilka programów Katarzyny Bosackiej "Wiem co jem i co kupuje" i powiem wam, że jestem w szoku, teraz kupując cokolwiek najpierw oglądam skład, a w domu staram się robić jedzenie możliwie samodzielnie.

bezpieczna123
2014-01-13 16:50:11
Ocena: 0(glosow:0)-+
Wystarczy zrozumiec ze zywnosc jest produkowana w celu zysku finansowego a nie z wspanialomyslnej dbalosci o zdrowie konsumenta. konsument ma kupic, i wrocic i kupic jeszcze raz, a czy to dla niego dobre czy nie to juz nie problem producentow - oni swoj cel spelnili, zarobili. a jak konsument samo swoje zdrowie nie zadba to producent tez nie musi za nie odpowiadac.

fvvc
2014-01-13 09:04:40
Ocena: 3(glosow:5)-+
a mnie zaciekawiło całkiem odobry stosunek mięsa, w tej kiełbasie 100 g wyprodukowano z 126 g mięsa

Deathlike
2014-01-13 18:34:27
Ocena: 0(glosow:0)-+
może "zgubili" jedno zero i powinno być 1000 g wyprodukowano z 126 g mięsa

marcin1975rm
2014-01-13 09:02:36
Ocena: 1(glosow:1)-+
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEtam

dorkar
2014-01-13 08:40:14
Ocena: 3(glosow:3)-+
..pewnie wszystkie składniki w granicach norm narzucanych przez unie.. tylko po co to hasło "rodzinna tradycja od 1992r"...

Rysiek31
2014-01-13 08:01:03
Ocena: 1(glosow:3)-+
ja wiem co to jest tablica mendela tylko kilka jest nie szkodliwych nie ma to jak dobra kiełbasa

KubaRozpruwacz28
2014-01-13 00:35:26
Ocena: -1(glosow:5)-+
Przynajmniej 100g kielbasy uzyskano ze 126g miesa, wiec jest OK. A w innych kielbasach masz 100g miesa z 70g wiec to jest dopiero syf. Oczywiscie jest pare E... ale to jest normalka, inaczej mieso by sie szybko psulo, byly by choroby zatrucia itp.

vector78q
2014-01-13 00:23:29
Ocena: 1(glosow:7)-+
Dlatego zepsuło się mięso, bo weszliśmy do unii. Mawalili wymogów dotyczących terminu przydatności do spożycia i innych, więc trzeba pchać chemię.

Rysiek31
2014-01-13 08:04:38
Ocena: 0(glosow:4)-+
ty się weź ogarnij u nas za komuny to kiełbasa świeciła od tego gówna bo wszyscy twierdzili że to nie szkodzi i nie było wymogu rozpiski składników etykiecie

anna-maria-1
2014-01-13 10:17:03
Ocena: 5(glosow:5)-+
Rysiek31-u mnie za komuny to się oczy świeciły na widok kiełbasy hehe

erpe5
2014-01-13 00:17:45
Ocena: 4(glosow:8)-+
Zakłady mięsne Mendelejew . Spółka z bardzo ograniczoną odpowiedzialnością za zdrowie konsumenta.

avalonik
2014-01-12 23:46:06
Ocena: 0(glosow:0)-+
Same ku... witaminy .

r4ggz
2014-01-12 22:55:22
Ocena: 1(glosow:5)-+
Nie plumkać ! Płacić podatki, oddawać kasę do ZUS i wcinać to żarcie z biedry. Myślicie, że komuś zależy żeby żarcie w tym kraju było zdrowe ? Myślicie, że komuś zależy na poprawie służby zdrowia ? Dożyj 76 i nara ! żebyś czasem nie wziął złotówki z tej potencjalnej emerytury

makia5
2014-01-13 08:33:03
Ocena: -1(glosow:3)-+
uuu troche mnie rozbawiła twoja wypowiedź a w szczególności to o żarciu z biedronek ponieważ sam pracuje w piekarni jako ciastowy która produkuje pieczywo dla tego typu sklepów i powiem szczerze że tam idzie tyle chemii że to cud że ludzie po tym nie mają sraczki (np. jedna z bułek ma niemal tyle tego gówna co mąki gdzie w normalnym zakładzie jak już ktoś by tam dawał to były by śladowe ilości) ja osobiście nigdy tego nie jadłem i nie zamierzam (a dodam że chemia to nie jedyne zagrożenie ponieważ jeszcze zostają warunki w jakich powstał ów produkt a u mnie są wręcz straszne)

bezpieczna123
2014-01-13 08:52:24
Ocena: 0(glosow:0)-+
makia, to dziala tylko dlatego ze ludzie nie wiedza jak to wyglada, gdyby wiedzieli producenci nie mieliby innego wyjscia jak zmiany bo kazdy klient by uciekl.

miemik
2014-01-12 22:43:29
Ocena: 1(glosow:3)-+
a sól drogową można - i sanepid mówi - że nic po tym nie będzie

grigore
2014-01-12 22:06:15
Ocena: 0(glosow:6)-+
Nadaje sie do spozycia tylko 48 godzin po otwarciu?cos slabo trzymaja te konserwanty. i az 10 skladnikow mogacych wywolac alergie? i jak sie robi 100gr kielbasy ze 126 gram miesa? Ze wszyskich mozliwych dodatkow (poza slodzikami) do tej kielbasy wsypano te najgorsze.Tylko dlatego ze komus to smakuje to nie powinien przeczyc szkodliwosci ktora jest oczywista. wodka tez nie jednemu smakuje ale niech nie twierdzi ze nie szkodzi.

KubaRozpruwacz28
2014-01-13 00:40:09
Ocena: -5(glosow:5)-+
tak sie robi baranie, ze sie wysusza, czyli jak wazy 126g to po wysuszeniu wazy 100g. To chyba lepiej niz zeby bylo 100g z miesa 80g ktore po wysuszeniu wazy np. 60g, czyli musieliby dodac 40g jakiegos syfu. Akurat im wiecej miesa to tym lepiej, powiniens sie domyslic kasztanie

grigore
2014-01-13 00:57:01
Ocena: 2(glosow:4)-+
a po co sie mam domyslac, nie lepiej zapytac normalnie i dostac odpowiedz plus epitety? hehe mysle ze tego syfu i tak dodali bo po co bialko sojowe i zwierzece i zageszczacze? az sie strach zapytac bo znowu bede baranem hehe trzeba siedziec cicho, zrec syf i najwyzej domyslac sie po cichu a nie pytac glosno:)

lukasz101082
2014-01-12 22:02:08
Ocena: -3(glosow:5)-+
Barany to wszystko to naturalne konserwanty!!!!!

Zubkownik
2014-01-12 22:07:07
Ocena: 4(glosow:6)-+
Cłopie - naturalnym konserwantem jest tu kwas askorbinowy czyli witamina c.Glutaminiany,mleczany i izoskorbiany koło naturalnych nawet nie stały...

bezpieczna123
2014-01-12 22:14:42
Ocena: 0(glosow:2)-+
naturalne jest to co wystepuje naturalnie w danym produkcie a nie jest dodane, wit c w miesie nie niczym naturalnym.

r4ggz
2014-01-12 22:53:04
Ocena: 2(glosow:4)-+
E250 - Azotyn sodu w połączeniu z innymi związkami chemicznymi w warunkach panujących w żołądku może tworzyć nitrozoaminy. Dzienne spożycie nie powinno przekroczyć 0,06 mg na kg masy ciała, niemowlętom do 6 miesiąca życia nie powinien być podawany w ogóle. Przekroczenie tej dawki może spowodować hiperaktywność i inne efekty uboczne W kartach charakterystyki jest opisywany jako potencjalnie rakotwórczy

sangre666
2014-01-12 23:29:33
Ocena: 0(glosow:0)-+
zubkownik glutaminiany akurat są naturalnego pochodzenia - wodorosty.

bezpieczna123
2014-01-12 23:49:18
Ocena: 2(glosow:6)-+
natura stworzyla wile trucizn, nie znaczy ze mamy je ekstraktowac i dodawac do wszystkiego.

bezpieczna123
2014-01-12 21:50:57
Ocena: 1(glosow:5)-+
"W 1/3 próbek wędlin zbadanych w 2011 r. przez Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych wykryto mięso drobiowe nie ujęte w składzie." Rzecznik zaznaczył, że jednym przypadku przy badaniu kiełbasy wieprzowej stwierdzono, że aż 63 proc. jej zawartości stanowiło mięso drobiowe. Kiedys czytalam wywiad z prof. Tadeuszem Szmańką, badaczem mięsa z Katedry Technologii Surowców Zwierzęcych i Zarządzania Jakością Uniwersytetu Przyrodniczego, ktory wprost przysnal ze nie jada polskich wedlin.

Zubkownik
2014-01-13 07:51:46
Ocena: 1(glosow:1)-+
Dlatego jadam wyłącznie wyroby teścia. Niedość że aż chce się to zjeść bo pachnie i zmakuje jak trzeba to wiem że tam nie ma żadnej chemi.

bezpieczna123
2014-01-13 08:59:55
Ocena: 0(glosow:0)-+
dobrze ze to jeszcze mozliwe w polsce,za granica jesli ktos je mieso to nie ma takiego wyboru, mysli czy to konina czy soja.

szulcik
2014-01-12 21:39:48
Ocena: 4(glosow:6)-+
Są jednak plusy nie bedziemy musieli zapalac swiatła w ciemnym pomieszczeniu.

DirtySanchez1121
2014-01-12 21:23:05
Ocena: 3(glosow:5)-+
i dlatego zawsze kupuję od znajomego ze wsi własnej roboty wędliny i kiełbachy :P smacznego :D

sangre666
2014-01-12 23:30:40
Ocena: 0(glosow:2)-+
a sanepid mu sprawdza czy nie wcinasz tasiemców i włośnicy? i ile Ty zarabiasz jeśli domowa kiełbasa kosztuje w granicach 40zł/kg

Slepecci
2014-01-12 21:21:39
Ocena: -3(glosow:7)-+
Hahaha, to jedzcie surowe mięso żeby nie mieć żadnych E:D Bez tego za cholerę by się mięso nie zapeklowało i nie zrobiono by z niego kiełbasy, używa się ich odkąd człowiek wymyślił przyprawianie! A teraz takie panienki czytają i się brzydzą ze same E jedzą. Paranoja:D Jakbym miał patrzeć jak większość ciot na to co jem to bym nic nie jadł:D

nevermore11
2014-01-12 20:58:40
Ocena: 0(glosow:8)-+
Smacznego, frajerzy. Ja nie jem padliny

bezpieczna123
2014-01-12 21:03:36
Ocena: 1(glosow:3)-+
ja rowniez ale problem zanieczyszczonej zywnosci dotyczy nas wszystkich niestety.

nooboo
2014-01-12 21:24:37
Ocena: 0(glosow:6)-+
komentarz usunięty przez moderatora

nevermore11
2014-01-12 23:50:59
Ocena: 0(glosow:6)-+
Przynajmniej nie ma w nich (roślinkach) hormonu wzrostu i antybiotyków...

grigore
2014-01-13 01:03:04
Ocena: 1(glosow:3)-+
jest teoria(badania ktorych nie znam dokladnie) ktora podaje ze hormony w wodzie i miesie plus plastik maja wplyw na dzisiejsze problemy z iloscia ludzi niepewnych swojej orientacji:)zaburzaja podobno uklad hormonalny u czlowieka i potem rurki, makijaz i itp u mezczyzn. a nawozy sa dla ziemi bo wyjalowiona i nie truja roslin a pomagaja. antybiotyki to druga sprawa, obnizona odpornosc, bakterie oporne na leki itp. predzej sie podrobi mieso niz rosline, no chyba ze GMO ale poki co GMO karmi sie zwierzeta czesciej niz ludzi.

bezpieczna123
2014-01-13 01:27:09
Ocena: 0(glosow:0)-+
slyszalam o plastiku ale to badania oparte na obserwacji ryb z wod zanieczyszczonych plastikiem-ryby zmienialy plec, uszkodzone geny itd:) na ile to dotyczy ludzi to nie wiadomo. a hormony w kranowce bardziej za bezplodnosc odpowiadaja.co do miesa to slyszalam o jednym przypadku kiedy 2-letniej dziewczynce zaczely rosnac piersi i czescia leczenia hormonalnego bylo zaprzestanie karmienia dziecka miesem(wlasnie przez zawartosc hormonow wzrostu). Rurki to chyba tylko moda, a makijaz mam nadzieje sie spowszednieje u mezczyzn:)

bezpieczna123
2014-01-12 20:55:10
Ocena: 1(glosow:3)-+
ja mysle ze rak(obok chorob serca) juz jest smiercia naturalna, i kazdy juz sie oswoil (choc nikt sobie nie zyczy oczywiscie)ze tak moze skonczyc i tym bardziej mowienie ze cos wywoluje raka nie przekonuje i nie zniecheca, bo skoro rak to oczywistosc a kielbaski to tradycja, wiec w czym problem?

grigore
2014-01-13 01:08:18
Ocena: 3(glosow:3)-+
W tym problem ze wykorzystuje sie to przywiazanie do tradycji i karmi sie ludzi produktami tradycyjnopodobnymi, a potem zarabia sie na ich chorobach, rak jest zaraz po wojnach najlepszym biznesem na swiecie. Przez ostatnie 40 lat zachorowalnosc na raka wzrosla kilkakrotnie i nic nie zapowiada poprawy bo leczy sie go karcenogenami. Biznes sie kreci:)

bezpieczna123
2014-01-13 01:19:01
Ocena: 0(glosow:0)-+
Rodzina krolewska w UK zywi sie tylko jedzieniem z wlasnej organicznej farmy, jesli wyjezdzaja w podroz zabieraja to jedzenie ze soba. Nikt tam na raka nie chorowal. W Bialym Domu rowniez podaje sie tylko organiczne jedzenie choc Obama chetnie podpisal Montasnto Protection Act.

Kaltschtain
2014-01-12 20:39:45
Ocena: 0(glosow:2)-+
Jak się nie podoba to nie jeść! przynajmniej zdrowo z głodu zejdziecie!

Zbowidowiec
2014-01-12 20:33:02
Ocena: 0(glosow:2)-+
Produkty babuni. A skąd babunia miała regulator kwasowości?

karka800
2014-01-12 20:00:11
Ocena: 2(glosow:6)-+
Nie każde E jest szkodliwe

Morfii
2014-01-12 21:00:30
Ocena: 0(glosow:0)-+
To które nie jest ?

fiocha.pl
2014-01-12 21:42:53
Ocena: 0(glosow:0)-+
E300 kwas askorbinowy czytaj witamina C

grigore
2014-01-12 22:11:13
Ocena: 1(glosow:3)-+
E100, E300, E101, E163, E140, E161b, E160d nie sa szkodliwe, ale dodawanie ich poddaje w watpliwosc wiek produktu. Produkt swiezy wymaga jedynie noza i widelca, ewentualnie lyzki, a nie chemii ktora ma sztucznie te swiezosc predluzac.

anna-maria-1
2014-01-13 10:22:36
Ocena: 0(glosow:0)-+
Morfii E-rekcja:)

Masuj_Dzika
2014-01-12 19:58:10
Ocena: -1(glosow:1)-+
komentarz usunięty przez moderatora

HrabiaKretyn
2014-01-12 19:52:29
Ocena: -2(glosow:8)-+
Nie masz pojecia o czym mowisz. Myslisz, ze domowa kielbasa nie ma chemii? Gdyby tak wypisac sklad dymu wedzarniczego i roznych soli do peklowania to mialbys kartke A4. ja tu nie widze nic strasznego. Wiesz o tym, ze sam proces wedzenia naturanym dymem pokrywa kielbase rozna chemia uzywana m.in. w pestycydach(zwiazki fenolowe), kwasami jak kwas mrowkowy, wanilina, acetonem. Proces peklowania tez nie jest lepszy.

bezpieczna123
2014-01-12 20:52:35
Ocena: 0(glosow:2)-+
To prawda,(jezu pod kim ja to pisze hehehe) wedzone jest toksyczne jak diabli.papierosy tez sa robione z natury i bez E niemniej dym jaki jest to wszyscy wiemy. smak kielbasy domowej czy wedzonego boczku, uwielbiaja prawie wszyscy i tradycje z tym zwiazane itd i dlatego kazdy broni wedzonek jak ognia i nie dopuszcza do siebie ich prawdziwej szkodliwosci.ale ta szodliwosc jest, na wsiach jedzone od swieta jakos nie zabija, ale jedzenie wedlin na codzien to juz proszenie sie o raka.

C2ShadowMan
2014-01-12 19:39:26
Ocena: 1(glosow:1)-+
komentarz usunięty przez użytkownika

maxicoveri
2014-01-12 19:35:38
Ocena: 1(glosow:1)-+
ja wiem,że w niektórych zakladach wędliniarskich w poniedziałek jak z rana puszczą wszystkie maszyny to jest jeden pisk!nooooo a potem mamy parówki!

jetrab
2014-01-12 19:30:51
Ocena: 0(glosow:6)-+
jednak dzieci tu wstawiają i sami nie wiedzią co jedzą, a reszta spamupatotorów daje do góry...szok

Adamo
2014-01-12 19:43:35
Ocena: -8(glosow:8)-+
Popieram, i też się dziwię, że tyle ambarasu o coś co jemy od wielu, wielu lat. Wolę to, od "wiejskiej kiełbaski" robionej z mięsa z niewiadomego pochodzenia, w warunkach co najmniej wątpliwych i przez ludzi bez badań lekarskich. Smacznego :)

grzegomilo
2014-01-12 19:29:06
Ocena: -1(glosow:1)-+
to znajdź 3 produkty bez dodatku e! nie ma takich i nic nie poradzisz, można mówić chemia itd ale bez tego ta wędlina po tyg by się popsuła, czyli byłyby ubytki i straty straty= wzrost ceny i wędlina z 3zł za 100g wynosiłaby 7albo 8 zdrowa, ale kogo na nią byłoby stać ?? są wyroby własne ale szynka wtedy kosztuje 40-70zł za kg, masz gwarancję jakości, ale za jakość się płaci

C2ShadowMan
2014-01-12 19:42:38
Ocena: 1(glosow:5)-+
naturalna swojska kiełbasa nigdy się nie popsuje. Może leżeć w lodówce tygodniami. Jedynie zeschnie się, ale wtedy można skroić np. do bigosu. Można?

HrabiaKretyn
2014-01-12 19:54:43
Ocena: 1(glosow:7)-+
A wiesz dlaczego? Bo dym zwiera w sobie tak syfiasta chemie, ze nic nie zaatakuje tez kielbasy. Wiele substancji wystepujacych w naturalnym dymie jest uzywane jako pestycydy. Powstaja tez rozne kwasy i gowna jak aceton czy wanilina.

romanWioska
2014-01-12 20:32:29
Ocena: 1(glosow:3)-+
Myślę , że Adamo nie jadł Polskich wyrobów , myślę że po po prostu nie jest Polakiem tylko LEWAKIEM , anty Polakiem , wieś to skarb Polski , Wyroby ze wsi są badane przez weterynarzy , są poddawane surowym normą jakościowym , nie ładnie obrażać :( i PLUĆ na rękę , która (w coraz mniejszym stopniu niestety ) karmi nasz Naród wstyd !! i ten człowiek ma ponoć 50 lat ... Adamo ! Dlaczego jesteś wrogiem Polski i Polaków chcących jeść zdrowo i ekologicznie ? ŻAl..

bezpieczna123
2014-01-12 21:02:29
Ocena: 1(glosow:3)-+
@grzegomilo moge ci wypisac cala liste produktow lub gotowych dan bez E, mialam "szczescie" prawie stracic zdrowie i z koniecznosci wyeliminowac E z menu. Roznica na zdrowiu niesamowita:)Prosta zasada, nie kupuj tego co reklamowane w tv:) nastepnie jest juz latwiej i smaczniej, tylko sie trzeba nauczyc gotowac:)nawet nie tak drogo:)

sangre666
2014-01-12 22:05:28
Ocena: 1(glosow:1)-+
romanoWioska... wystarczyć dać do łapy i już nawet najgorsze mięso przejdzie... to jest polska.

darekrud
2014-01-21 21:30:07
Ocena: 0(glosow:0)-+
u nas w domu swojskie wędliny się zamraża, wtedy mogą leżeć nawet przez rok

miszcz82
2014-01-12 19:15:27
Ocena: 2(glosow:4)-+
komentarz usunięty przez użytkownika

C2ShadowMan
2014-01-12 19:33:50
Ocena: 0(glosow:0)-+
kupujesz rozpaczkowane - po terminie, drugiej świezości. Myślisz, że te wszystkie kiełbasy i wędliny przywożą luzem? Dlaczego w marketach mięso luzem lub w dziale "samoobsługowym" jest tansze niż paczkowane? :-)

pascolo
2014-01-12 19:13:50
Ocena: 4(glosow:6)-+
Dym na którym się wędzi przeszkadza Unii, ale istna tablica Mendelejewa w wędlinach jest już w porządku.

HrabiaKretyn
2014-01-12 19:55:47
Ocena: -1(glosow:5)-+
Dym to tez jedno wielkie laboratorium chemiczne. Sztuczny dym jest zdrowszy bo nie zawiera rakotworczych substancji naturlanie wystepujacych w dymie.

luu1234
2014-01-12 19:05:22
Ocena: -4(glosow:8)-+
e120 naturalny barwnik . Tak naturalny ale z czego???? z robali .... po pierwsze a po drugie szkodliwy uczula itd. jest nawet norma dzienna i ani mg więcej. a o reszcie nie wspomne!!!! poczytaj a sie dowiesz pseudo znawco!!

bezpieczna123
2014-01-12 23:53:20
Ocena: 0(glosow:0)-+
no to tak jak waniline sie robi z krowich plackow, ktos nawet dostal nobla za te odkrycie, wanilia sama w sobie droga jak nie wiem ale aromat mozna z byly g*wna zrobic:)

h3h3
2014-01-12 18:59:49
Ocena: 1(glosow:1)-+
No to który z tych E powoduje raka?

bezpieczna123
2014-01-12 20:40:19
Ocena: 0(glosow:2)-+
samo mieso:)

h3h3
2014-01-15 23:07:31
Ocena: 0(glosow:0)-+
I słońce! Trzeba je jak najszybciej wyłączyć -)

sangre666
2014-01-12 18:56:57
Ocena: 43(glosow:43)-+
E450 - Difosforany, E451 - Trifosforany, E452 - Polifosforany, E331 - Cytryniany sodu, E407 - Karagen, E316 - Izoaskorbinian sodu, E300 - Kwas askorbinowy (czyli wit. C), E621 - Glutaminian sodu, E326 - Mleczan potasu, E261 - Octan potasu, E250 - Azotyn sodu, E120 - Koszenila, Kwas karminowy, Karminy. A jeśli chcecie wiedzieć co jest co i co to konkretnie jest, musicie już poszukać na własną rękę - nie zmieściłbym się tutaj za chiny.

luzak1977
2014-01-13 09:57:12
Ocena: 2(glosow:2)-+
Koszelina - ciemnoczerwony barwnik pozyskiwany z wysuszonych, zmielonych owadów, zwanych czerwcami kaktusowymi (Dactylopius coccus), żyjących w Meksyku - czyli chyba natura.

sangre666
2014-01-13 10:53:26
Ocena: 1(glosow:1)-+
A widzisz luzak. Zapomniałem o tym.

DeeDeeLinka
2014-01-12 18:49:17
Ocena: 2(glosow:2)-+
EEEE tam ... się czepiacie ...

rapp
2014-01-12 13:28:42
Ocena: 0(glosow:0)-+
komentarz usunięty przez użytkownika

esior
2014-01-11 13:02:56
Ocena: 5(glosow:21)-+
hahaha literka e oznacza typ dodatku spozywczego w skrocie,w innym przypadku mialbys kartke a4 przypieta do kazdego wyrobu zeby zmiescil sie opis,pozatym kiedys tez dodawali miliony roznych substancji ale nie bylo obowiazku umieszczania tego na etykiecie..

rav2323
2014-01-12 19:24:42
Ocena: 0(glosow:4)-+
Tak??? to zobacz --> E407 - Karagen używa się go do zagęszczenia w przemyśle spożywczym, powoduje m.in. zapalenia jelit, owrzodzenia, guzy, a także nowotwory... Poczytajcie więcej... A wędzone jest niezdrowe!! Bo dym wyprodukować może każdy, a Kragen tylko firmy się tym zajmujące... Dlatego też są to tylko skróty bo kto by to kupił jak by coś takiego przeczytał...

C2ShadowMan
2014-01-12 19:31:23
Ocena: 1(glosow:5)-+
że co kur*a? Kiedyś dawano sól i wędziło. Kiełbasa leżała w lodówce miesiącami, dopóko nie wyschła. Wtedy wrzucano do bigosu. A dziś wyjmiesz z paczki i tygodnia nie polezy bo zaraz śliska i yebie na kilometr.

MAKACAKA
2014-01-11 12:55:03
Ocena: 2(glosow:6)-+
e450-e452 jest calkiem zdrowe:) e 331 to kwasek cytrynowy,e 407 naturalny zagestnik,e 300 witamina c,e316 to sol witaminy c,e621 naturalny wzmacniacz smaku,e 326 sol kwasu mlekowego ktory jest naturalny,e 261 naturlna sol,e250 rowniez,e120 naturalny czerwony barwnik.przed chwila z ciekaosci wyczytane normalnie sama chemia

paszczur01
2014-01-12 19:12:08
Ocena: 0(glosow:4)-+
E120 - naturalny czerwony barwnik to Koszenila, czyli jaja i zmielone odwłoki z mszyc żerujących na kaktusach rosnących w tropikalnych rejonach Ameryki Północnej i Centralnej; jeżeli jesteś szczęśliwy jedząc zmielone robaki to gratuluję!!!

C2ShadowMan
2014-01-12 19:36:05
Ocena: 0(glosow:2)-+
E250 W WYSOKICH TEMPERATURACH TWORZY RAKOTWÓRCZE ZWIĄZKI!!! A dodaje się go do kielbas, parówek a nawet do mięsa mielonego na kotletyt

michalng
2014-01-12 20:14:51
Ocena: 0(glosow:2)-+
e120 jest to naturalny barwnik, to zdecydowanie lepiej niż zjadać barwniki chemiczne.A zajadasz go w zasadzie od urodzenia ;-) Bo w przemyśle spożywczym używa się go od XIX wieku. Jeśli jesteś nieszczęśliwy zjadając czerwone robale to masz problem ;-)

bezpieczna123
2014-01-12 20:46:08
Ocena: 0(glosow:2)-+
E621 MSG to to czego w jedzieniu nalezy sie wystrzegac najbardziej, jesli jedzenie go wymaga to znaczy ze jest bez smaku, funkcja e621 polega na oszukiwaniu kubkow smakowych i mozgu ze wlasnie je cos smacznego, ekscytoksyna ktora wywoluje wielkie "WOW" w komorce nerwowej po czym ja zabija. Naturalny wzmacniacz smaku, nie znaczy ze zdrowy lub potrzebny:)bardzo uzaleznia poza tym, stad ulubione produkty ktore na zdrowy rozum nie maja z jedzieniem nic wspolnego niemniej nie mozemy sie obejsc bez nich:)

MAKACAKA
2014-02-09 21:00:51
Ocena: 0(glosow:0)-+
bezpieczna poczytaj cos wiecej niz pierwsza strona znaleziona w necie,e621 wg badan nie jest szkodliwy(o ile w naszych czasch jakiekolwiek badania potwierdzajace czy przeczace szkodliwosci moga byc wiarygodne zwlaszcza w dobie gigantow serwujacych nam zarcie w proszkach)ale jako ze azjaci zyja sporo dluzej od np europejczykow a e621 jedza od ponad 100lat to chyba az tak straszne nie jest:)

yoyyoy1605
2014-01-11 11:37:45
Ocena: 1(glosow:3)-+
no cóż nawet w jabłku są jakieś E...
główna
Dodano: 05.07.2018, 13:31:53   przez: qbus91
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 61Skomentuj (27) | Zgłoś nadużycie

kawusia facebook hopaj

Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.


.: Kontakt z nami :.

.: Regulamin strony :.

FIREFOX:0