Zawiera siarczany i jaja. Bukiet na prawdę na bogato
Ukryj komentarze(65)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Wieśniak
kontroler
2014-12-01 03:36:00
Ocena: 20(glosow:28)-+
A Ty baranie autorze nawet nie potrafisz dobrze przeczytac. Siarczyny i siarczany to dwie rozne rzeczy.
cebulak666
2014-12-03 19:14:35
Ocena: 0(glosow:0)-+
jaja beda po kilku..
rafalwiocha
2014-12-03 18:07:27
Ocena: 1(glosow:1)-+
Nie masz wina nad węgrzyna... ;)
szatanoslaw
2014-12-03 16:58:50
Ocena: 3(glosow:3)-+
Związki siarki to naturalne produkty fermentacji owoców, szczególnie dużo powstaje ich przy fermentacji jabłek i co? NIC
magik_88r
2014-12-03 15:41:25
Ocena: 7(glosow:7)-+
autor to kretyn, nie mający pojęcia o produkcji i dojrzewaniu win... białkiem jaj klaruje się niektóre wina a siarczyny dodaje sie do kazdego wina, ktore kupujemy w markecie a nie w winiarni bądz specjalistycznym sklepie z winami, gdzie zachowane są odpowiednie warunki.
C2ShadowMan
2014-12-03 14:03:46
Ocena: 0(glosow:0)-+
komentarz usunięty przez użytkownika
Zubkownik
2014-12-03 13:30:51
Ocena: 2(glosow:2)-+
Siarczyny nawet jeżeli tego nie podają na etykiecie dodają do praktycznie wszystkich winek które zalegają na półkach sklepowych. Wino bez tego dodatku musi leżakować w stałej niskiej temperaturze a w marketach raczej to nie możliwe. Chcecie dobre i zdrowe winko kupujcie bezpośrednio u producenta- warto bo smak nieporównywalny do sklepowych sikaczy
ChwalaSzatanowi
2014-12-03 12:28:05
Ocena: 0(glosow:0)-+
komentarz usunięty przez moderatora
martenscool
2014-12-03 12:07:47
Ocena: 3(glosow:3)-+
Siarczyny a nie siarczany. Ucz się czytać gimbazo...
sambakicikici
2014-12-03 11:07:43
Ocena: 0(glosow:4)-+
To kup sobie 20-letnie wino francuskie za parę tysięcy. Tam nie będzie siarczynów i jaj.
Drago33
2014-12-03 11:06:41
Ocena: -2(glosow:2)-+
Co by nie było polecam WINA WŁASNEJ ROBOTY !! Tylko od Was wtedy zależeć będzie ile czego dodacie ;-) jako POLAK mieszkający w POLSCE preferuje słodkie ( lub pół słodke )wina własnej roboty , a najlepiej MIODY PITNE NAJLEPSZE DO POLSKIEGO PODNIEBIENIA ZIMOWĄ PORĄ !!! ;-) Ps.; nawet najlepsze Francuskie wina mają często więcej siarki i tego typu chemii niż Polski tzw. mózgojeby i bolibrzuchy ! Ale to tak dla ciekawych .
Kutnapletess
2014-12-03 10:42:23
Ocena: 1(glosow:1)-+
To już wiesz, po co.
karambalee
2014-12-03 12:15:37
Ocena: 0(glosow:2)-+
Zanim zaczniesz się z czegoś wyśmiewać przeczytaj książkę albo znajdź w Internecie skoro nie posiadasz wiedzy.Wiocha dla ciebie Prezi.
Kutnapletess
2014-12-03 10:35:18
Ocena: 4(glosow:4)-+
Skład wina jest jak najbardziej ok i nie ma nic wspólnego z jego jakością. Właściwie wszystkie wina się siarkuje w celu konserwacji. Natomiast dodatek białka jaja kurzego, to sposób klarowania wina. Oba te zabiegi stosuje się nawet w drogich winach. Żadnej wiochy tu nie ma.
deathmind
2014-12-03 09:54:55
Ocena: 0(glosow:0)-+
Zawsze czytam skład alkoholu (bo lubię) i nigdy nie zdarzyło mi się nawet wziąć do ręki czegoś takiego. Obstawiam, że autor szukał ekonomicznego wina za mniej niż 10 zł i ma żal do świata, że to nie Chateu z winiarni Rotschildów. Nie chodzi o przesadzanie z kwotami, ale no sorry...jeżeli za 0,5 wódy buli się około 30 zł to alkohol, który leżakował co najmniej 1-2 lata wypadałoby zapłacić też coś koło tego. Dla przykładu wina z Ameryki Pd (Chilijskie, Argentyńskie itp.) są bardzo tanie i można już za dwadzieścia parę zł kupić sensowny trunek.
GanGstaRR
2014-12-03 10:05:46
Ocena: 0(glosow:0)-+
A co ma w tym przypadku % do rzeczy, 13% jest optymalne (srednie), gorzej jakby bylo mniej. Natomiast zgodze sie, ze dobre wino kosztuje co najmniej 25- 30 zl. Bywa tez tak, ze te za 30pln sa lepsze niz te drozsze.. Polecam wina z RPA oraz oklepane ale dobre Gruzinskie.
picnawode38
2014-12-03 09:51:21
Ocena: 0(glosow:0)-+
komentarz usunięty przez moderatora
david.brian.35175
2014-12-01 08:14:40
Ocena: -2(glosow:4)-+
A my tu mamy na forum milosnika takich winek. Chodzi oczywiscie o FERDALA. Moze ferdus sie wypowiesz w temacie? Ocenisz, doradzisz... :)))
jurek1102
2014-12-01 08:21:07
Ocena: -2(glosow:2)-+
Ferdziu do pieczonej jagnięciny pija mocniejsze trunki :)
david.brian.35175
2014-12-01 08:25:00
Ocena: 1(glosow:1)-+
Znaczy sie woli wiecej "siarczyn"?
jurek1102
2014-12-01 08:27:39
Ocena: -1(glosow:1)-+
Więcej zapachu jajek :)
wiochmen1771
2014-11-30 23:59:34
Ocena: 1(glosow:1)-+
"Siarczyny", a nie "siarczany" !
główna
Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.
.: Kontakt z nami :.
.: Regulamin strony :.
FIREFOX:0