lub  Dołącz
Wiocha.pl - Absurdy polskiego Internetu
Czyli jak dorżnąć polskie firmy, patriotycznie
poczekalnia
Dodano: 25.09.2015, 17:57:52   przez: geniuszczura
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 35  Zgłoś nadużycie
Ukryj komentarze(5)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
 Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Humulus
2015-09-26 21:34:34
Ocena: 2(glosow:2)-+
Siarkowanie - tak nazywa się proces, który polega na dodawaniu siarki do winogron, moszczu albo od razu do wina.Siarka ma właściwości antyseptyczne - hamuje działanie drożdży i - w jeszcze większym stopniu - bakterii. Będąc przeciwutleniaczem, spowalnia pochłanianie tlenu przez wino i blokuje enzymy utleniające. Ponadto pierwiastek ten działa jak rozpuszczalnik, ułatwiając ekstrakcję (wyodrębnienie) antocyjanów wzbogacających wino w barwniki, taniny i aromaty zawarte w skórkach winogron. Dodaję się ją prawie do wszystkich win sprawdź na etykietach teraz jest obowiązek podawania składu.

j.maslak1
2015-09-26 21:49:37
Ocena: 1(glosow:1)-+
W dupie mam polski aparat państwowy! Wino robię sam, kiełbasę też, warzywa z ogródka, owoce z ogródka, pracuję bez podatków, nie oglądam TV i żyję. I to jak żyję!

Antycyponek
2015-09-26 20:47:19
Ocena: 0(glosow:0)-+
komentarz usunięty przez moderatora

sztefanhunter
2015-09-26 14:29:57
Ocena: 1(glosow:1)-+
Oj tam, bo przecież nic w Polsce nie może być polskie tylko musi być "lepsze" niemieckie.

Jerun
2015-09-26 07:27:04
Ocena: -1(glosow:1)-+
Ale owocowe wina to nie te szczyny na siarce co Panowie żule chlipią pod sklepem, bo ktoś inny to pije?

Humulus
2015-09-26 21:34:34
Ocena: 2(glosow:2)-+
Siarkowanie - tak nazywa się proces, który polega na dodawaniu siarki do winogron, moszczu albo od razu do wina.Siarka ma właściwości antyseptyczne - hamuje działanie drożdży i - w jeszcze większym stopniu - bakterii. Będąc przeciwutleniaczem, spowalnia pochłanianie tlenu przez wino i blokuje enzymy utleniające. Ponadto pierwiastek ten działa jak rozpuszczalnik, ułatwiając ekstrakcję (wyodrębnienie) antocyjanów wzbogacających wino w barwniki, taniny i aromaty zawarte w skórkach winogron. Dodaję się ją prawie do wszystkich win sprawdź na etykietach teraz jest obowiązek podawania składu.
Przez takie osoby, cierpią wszyscy operatorzy dronów. Airbus A380 przeleciał bardzo blisko.
główna
Dodano: 21.07.2018, 17:19:42   przez: vashek
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 42Skomentuj (43) | Zgłoś nadużycie

kawusia facebook hopaj

Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.


.: Kontakt z nami :.

.: Regulamin strony :.

FIREFOX:0