Ukryj komentarze(7)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Łowca
pafcio80
2021-03-14 19:46:58
Ocena: 14(glosow:14)-+
śmiejecie sie z chin. a w polsce jeszcze lepsze przekrety z żywnością robią!!!
renhub8284
2021-03-14 19:46:45
Ocena: 6(glosow:6)-+
To na pierwszym ujęciu to peklownica. Peklowanie mięsa polega na wstrzykiwaniu w nie solanki - jest to konieczne aby np. szynka nie była w środku zielona. Więc wstawiający miesza normalny proces technologiczny (ten na pierwszym ujęciu) z szprycowaniem żywności przeróżnym dziadostwem ( na dalszych ujęciach).
menwroclaw35
2021-03-13 21:07:27
Ocena: 4(glosow:4)-+
Zgadza się...wędlina tradycyjnie peklowana po uwędzeniu traci około 20% swojej wagi lecz taka szynka kosztuje średnio 40-50 zł za kg. Większośc wędlin w sklepach jest nastrzykiwanych pompowanych zwiększając swoją wagę srednio o 30-40% dlatego taka szyneczka kosztuje 15-20 zł.
menwroclaw35
2021-03-13 21:10:44
Ocena: 5(glosow:5)-+
I dodam jeszcze jedno taka pompowana szynka po kilku dniach w lodówce sama z talerzyka zjeżdża,robi się oślizgła. Sam robię szynkę na święta i ta wędlina może leżeć w lodówce aż zaschnie na kamień lecz nadal jest zdatna do spożycia.
willager666
2021-03-14 20:22:13
Ocena: 0(glosow:2)-+
Jak kupujesz badziewie to się nie dziw. Na wsi jest powiedzenie, tanie mięso to psy jedzą. Smacznego...,
Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.
.: Kontakt z nami :.
.: Regulamin strony :.
FIREFOX:0