Komentarze użytkownika djadamus
Łowca
djadamus
2017-03-31 09:39:24
Pokaż absurdOcena: 0(glosow:0)
BARDZIEJ PRZYCZEPIŁ BYM SIĘ DO "TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH" gdzie pod tym nieszkodliwym tytułem kryją się utwardzane tłuszcze np. palmowy
Łowca
djadamus
2017-03-31 09:38:13
Pokaż absurdOcena: 0(glosow:0)
E 306 - tokoferole, E 307-309 tokoferole syntetyczne - wchodzą w skład grupy związków witaminy E, ważne dla zdrowia gdyż działają jako przeciwutleniacze, dostarczają składników odżywczych do komórek, wzmacniają ściany naczyń krwionośnych i chronią czerwone krwinki przed przedwczesnym rozpadem. Ważne jest to że praktycznie niemożliwe jest dopuszczenie do niedoboru przy normalnym odżywianiu. Gorsze dla zdrowia są skutki nadmiaru tokoferoli, gdyż może to prowadzić zmęczenia bólów głowy, osłabienia mięśni i zaburzenia widzenia. Skutki nadmiaru mogą wystąpić jednak dopiero po długotrwałym spożywani
Łowca
djadamus
2017-03-31 09:35:22
Pokaż absurdOcena: 0(glosow:0)
E322 - lecytyna sojowa - emulgator, stosowany na szeroką skalę w przemyśle spożywczym. Jest uznawana za nieszkodliwą a dzienne spożycie nie jest ograniczone normą. Jednak z informacji uzyskanych przeze mnie, praktycznie wszystkie obecne uprawy soi na świecie są genetycznie modyfikowane a lecytyna sojowa jest właśnie z tejże soi produkowana. Jak wiadomo kontrowersje wokół GMO są bardzo duże i nie ma 100% pewności że żywność modyfikowana jest bezpieczna dla ludzi. Ciekawostka: lecytyna sojowa jest mylnie traktowana jako wegetariańska - do jej produkcji używa się tłuszczu zwierzęcego.
Łowca
djadamus
2017-03-31 09:34:09
Pokaż absurdOcena: 0(glosow:0)
widzę ze średnio zorientowany jesteś.
- pektyny są w pełni bezpieczne
- E471 - glicerydy kwasów tłuszczowych - syntetyczne tłuszcze wytwarzane z glicerolu i kwasów tłuszczowych, głównie pochodzenia roślinnego. Przeciwdziałają oddzielaniu się tłuszczu w słodyczach, poprawiają smarowność margaryn czy zwiększają objętość i trwałość pieczywa. Uznawane za nieszkodliwe.
- E475 - estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu - połączenie poliglicerolu i normalnych tłuszczów, stosowane jako emulgator i stabilizator najczęściej w wyrobach piekarniczych. Należą do substancji nieszkodliwych i są metaboliz
Łowca
djadamus
2015-11-23 23:04:18
Pokaż absurdOcena: 4(glosow:4)
To co oni wyprawiają przechodzi ludzkie pojęcie. To co piszesz to tylko czubek góry lodowej. Zrozumie ten który będzie musiał skorzystać z ich "usług"
Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.
.: Kontakt z nami :.
.: Regulamin strony :.
FIREFOX:0