Żeby żywą rybę na gorący tłuszcz? Barbarzyństwo! Speed cooking kuźwa!
Ukryj komentarze(94)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Łowca
tyomex
2014-05-27 21:14:38
Ocena: 73(glosow:89)-+
Rozumiem jeszcze pocięcie tego węża, bo od razu ginie, mimo że wygląda jakby żył to tylko skurcze mięśni. Natomiast wrzucanie tej żywej ryby na tłuszcz i po chamsku podpiekanie tylko, to jest barbarzyństwo. Mogli chociaż ogłuszyć, od razu sobie wyobraziłem jakby człowiek cierpiał gdyby mu tak zrobić.
dddr
2014-06-01 20:33:43
Ocena: 1(glosow:7)-+
Wiocha, wiocha dla Was...
Ja bym z całkowitą chęcią przerzucił się na takie jedzenie. Jest świeże, dobre, nie szkodzi i nie trzeba czekać godziny na przyrządzenie no i przede wszystkim jest tańsze.
Ale żyjcie dalej w swoim własnym idealnym świecie, żryjcie podgnitą wieprzowinę niskiej jakości, przyprawiajcie solą drogową, smarujcie kiepski chleb masłem z tysiącem emulgatorów i pasztetową z momu, popijajcie sokami bez soku w środku. A swoim dzieciom na obiad przygotujcie pyszne schabowe z nafaszerowanych antybiotykami kurczaków z chowu klatkowego.
Życzę smacznego!
alicja10013
2014-05-31 17:15:03
Ocena: 4(glosow:4)-+
A jak by im tak jaja uciąć i do soku z cytryny ich wrzucić
rycerz-nadziei
2014-05-31 12:17:52
Ocena: -2(glosow:2)-+
komentarz usunięty przez moderatora
komandos1979
2014-05-30 14:22:46
Ocena: 2(glosow:2)-+
Polecam obejrzeć film o największej restauracji w Chinach,oni tam jedza wszystko bo taka mają kulture,w Polsce niestety też jest barbarzyństwo zanim cos trafi na stół to nie zawsze jest to po ludzku traktowane,wystarczy spojrzeć na karpie w hipermarketach przed świętami...
Rafalek8411
2014-05-30 03:24:10
Ocena: -2(glosow:2)-+
Banda idiotow ludzi tez pewnie jedza
julekmeipster
2014-05-30 03:17:53
Ocena: 2(glosow:6)-+
A myślicie, że raki, homary i inne skorupiaki to jak się przyrządza? Na żywca do wrzątku, a potem się ludzie zajadają.
KonikRafal
2014-05-29 22:35:39
Ocena: -2(glosow:2)-+
Ciekawe jak sie taka rybkę
neurotyczny_jan
2014-05-29 22:29:55
Ocena: 5(glosow:5)-+
sadyści
Maryjanna77
2014-05-30 22:23:20
Ocena: 0(glosow:0)-+
i jeszcze ponacinać tak jak on tą rybę
Magdalena93pl
2014-05-29 19:26:41
Ocena: -3(glosow:3)-+
Ogladajac To , jadlam jabko. Stanelo mi w gardle :( bleeee
copkopiasty
2014-05-29 16:16:53
Ocena: 7(glosow:15)-+
A wigilijnego karpika to jak niby traktujecie?
Najpierw dusi się pokaleczony od siatek i we własnym gównie w 5m3 baseniku w jakimś markecie, i dostaje pałką w łeb by się nie trzepotał, potem
półprzytomny dusi się w reklamówce gdy stoicie w kolejce do kasy...
Truje się kilka godzin w wannie z chlorowana woda z wodociągu po to by na końcu znów dostać w łeb i wylądować na stole...
Ten z filmiku był martwy zanim trafił do tłuszczu...
Tylko go oskrobano z łuski żywcem, a Tuz po tym podcięto mu żyły tuż za skrzelami... to co widzicie to tylko skurcze... Mniej cierpiał niż nasze na wigilie...
Suzzi86
2014-05-29 16:05:51
Ocena: 2(glosow:4)-+
to jest barbarzyństwo, ale taka jest kultura Azjatów, że jak coś rusza sie na talerzu, jest oznaką świeżości. my tego nie rozumiemy, a dla nich to nic nadzwyczajnego... czasem ciężko jest nam, Europejczykom, pojąć obce kultury... tak samo jak obce kultury nie zawsze rozumieją nas, Europejczyków.
BlekitnaKrew
2014-05-29 19:01:53
Ocena: 2(glosow:2)-+
Oj,ciężko mi pojąć obce kultury.Najciężej islamistów ru*hających dzieci i kozy,obcinających łby ludziom itd.itp.....
mingus33
2014-05-29 15:39:57
Ocena: 6(glosow:6)-+
hipokryzja z was przemawia... wiecie jak zazwyczaj umiera złowiona ryba? leży w wiadrze lub siatce w drodze do domu, gdzie później ja ktoś w końcu wypatroszy. nie ma wody, więc dusi sie kilka godzin. a jeśli połknie blachę? trzeba ją wyrwać razem ze strzępami ciała i ląduje do wiadra z innymi. nikt nie stosuje znieczulenia ogólnego ani nie miewa wyrzutów. a konserwy wam smakują?
ToRnADo147
2014-05-29 15:11:47
Ocena: -4(glosow:6)-+
komentarz usunięty przez moderatora
ToRnADo147
2014-05-29 15:14:38
Ocena: 0(glosow:2)-+
komentarz usunięty przez moderatora
Szatanica777
2014-05-29 22:24:48
Ocena: -1(glosow:1)-+
Ja nie jadam rybek, mięsa, itp., a i tak nadal mam przed oczyma takie okrutne rzeczy...
kermitzaba87
2014-05-29 13:51:14
Ocena: 2(glosow:4)-+
masakra :( to człowiek robi sam piekło na ziemi :( tylko zawsze komuś innemu :( jak jemu ktoś coś zrobi to do sądu poleci :/
CalliforniaGirl
2014-05-29 12:39:48
Ocena: 3(glosow:7)-+
Od zawsze wiedziałam, że Skośne a zwłaszcza te z Chin mają nieźle zryte berety.
barttekhajn17
2014-05-29 12:03:40
Ocena: 0(glosow:0)-+
komentarz usunięty przez moderatora
jacek.jacek
2014-05-29 11:53:10
Ocena: 1(glosow:1)-+
komentarz usunięty przez moderatora
szatanoslaw
2014-05-29 11:46:41
Ocena: 2(glosow:12)-+
Nie podoba Ci się to nie jedz, a nie hejtuj. W Chinach nie marnuje się jedzenia, a w Europie połowę jedzenia się wyrzuca - więc średnio zabijamy 2 razy więcej zwierząt niż potrzebujemy - a pewnie nawet więcej, więc kto jest barbarzyńcą?
Jak chcecie hejtować to żryjcie kamienie.
Asmodei
2014-05-29 16:27:35
Ocena: 0(glosow:2)-+
Jestem ciekaw które zwierzę bardziej cierpi. Taka żywcem wrzucona rybka która czuje ból tylko przez kilka sekund. Potem układ nerwowy jest w takim szoku , że już nie wysyła dalszych sygnałów. Czy może choćby ulubieńcy Europejczyków- czyli kurczaki, którym często podcina się ścięgna w nogach i skrzydłach by nie mogły się poruszać w swoich klatkach, gdzie ciężko byłoby 2 sztuki upchać. Wszystko tylko po to byście się mogli rozkoszować delikatniejszym mięskiem. Jeszcze jak to podkreślił kolega wyżej wielki procent cierpi i umiera na próżno.
AdamZeku
2014-05-29 21:19:22
Ocena: 1(glosow:5)-+
mało wiesz o poparzeniach.. nie znam anatomii ryby, ale wydaje mi się czy centralny układ nerwowy znajduje się w głowie..?? reasumując.. miejsce usmażone masz rację już nie boli, natomiast nerwy bliżej centrali, które się nie usmażyły a zostały poparzone temp. zapewne bolą.. odetnij sobie nogę tuż nad kolanem, i opowiadaj że palce stopy już nie bolą..
Asmodei
2014-05-30 09:05:28
Ocena: 0(glosow:2)-+
Szok układu nerwowego polega na tym, że przestają być wysyłane wszelkie bodzce do centrali, nie ma znaczenia gdzie się znajduje i czy to miejsce zostało również uszkodzone. Zanim minie szok w układzie nerwowym ta ryba już dawno nie będzie żyć. Może i to drastycznie wygląda, ale prawda jest taka, że nasze "cywilizowane" sposoby chowu zwierząt to zadawanie nieporównywalnie większego cierpienia.
BloodyFace
2014-05-29 11:33:11
Ocena: 5(glosow:13)-+
Po*ierdolone żółtole, je*ani sadyści. Chwyciłbym takiego za kudły i uprażył morde na tej patelni.
Raffkoo
2014-05-29 11:32:09
Ocena: -1(glosow:5)-+
Zastanawiam się gdzie są ci ludzie co tak to hejtują np na oczyszczalniach ścieków - zdajecie sobie sprawę że tam celowo głodzi się do stanu agonalnego osad czynny (mikroorganizmy), potem daje się im lekką nadzieję że przeżyją dając im żarcie w warunkach niedotlenionych,a potem wszystkie idą do pieca?
No nie mogę się doczekać aż będą drzeć ryja że Auschwitz każdego dnia.
slesz
2014-05-29 11:23:49
Ocena: -4(glosow:6)-+
W Europie jeszcze pewnie przed wojną albo i kilka lat po w mieście można było na targu kupić żywe kury na tyle kamienicy je zabić i oczyścić na obiad i ludzie nie byli tacy czuli i wege. Tak jak ciągle w Azji, Afryce czy Ameryce Łacińskiej.
Rozwinął się przemysł mięsny, chłodnictwo transport - nie ma potrzeby na targu stać z żywym inwentarzem, większość społeczeństwa nie ma do czynienia żywymi kurami, świniami itp. i po tysiącach lat istnienia naszej, mięsnej, cywilizacji dostrzegają cierpienie zwierząt.
Fakt faktem - obrzydza mnie ta jeszcze żywa ryba...
zencio8
2014-05-29 13:48:27
Ocena: 4(glosow:6)-+
Czyli rozumiem nie masz nic przeciwko żebym Ci wbił metalowy hak w gardło lub policzek? Wiesz, to tak tylko dla sportu - no przecież Cie nie zjem.
Żenująca jest wasza hipokryzja i rozpaczanie nad tym, że biedną rybkę na olej się od razu wrzuca. Homary je się tak samo - z wody na wrzątek, ostrygi na żywca się łyka i giną dopiero w kwasach żołądkowych człowieka. Krety na działce potraficie zaczadzić świecami dymnymi, szczury i myszy konają w męczarniach zakleszczone w pułapkach, można takich przykładów mnożyć setki, ale rybki to są biedne.
fiocha.pl
2014-05-29 14:23:04
Ocena: 0(glosow:4)-+
@zencio8 dla Twojej wiadomości umiejętny hol oraz bezzadziorowe haki powodują że ryba nie czuje bólu, to tak jak królika można podnieść za skóre na karku a Ciebie już nie! Lituj się nadal nad kretami i biednymi myszkami bo o wędkarstwie i rybach nie masz pojęcia!
zencio8
2014-06-06 15:39:06
Ocena: 0(glosow:0)-+
Tia, a kto powiedział, że nie czuje bólu? Zapewne jakiś wędkarz, bo sorry, jest różnica między podnoszeniem królika za skóre, a wbijaniem haka w policzek... a to że nie mają zadziora daje tyle, że łatwiej je wyciągnąć. Do tego "umiejętny hol"... ile musiałeś ćwiczyć i ryb okaleczyć, żeby się nauczyć umiejętnie holować? Nieraz już widziałem ryby pokaleczone, jak przy zaciągnięciu przynęty miały oczy powydłubywane. Jedynie pokazujesz ogrom tej hipokryzji. Myśliwy też się stara zwierzynie płuca przedziurawić, lub serce żeby nie Cierpiała, tyle że na 120m na 10-ciu prawidłowo trafia 5-ci
antyciapaty
2014-05-29 10:06:01
Ocena: 5(glosow:11)-+
komentarz usunięty przez użytkownika
antyciapaty
2014-05-28 12:35:00
Ocena: -2(glosow:6)-+
komentarz usunięty przez użytkownika
montesuma
2014-05-27 21:41:41
Ocena: -8(glosow:18)-+
Co kraj to obyczaj. W innych kulturach są różne sposoby przyrządzania potraw, to co przeciętny europejczyk potępia, gdzie indziej jest standardem i niema w tym nic dziwnego. Przypomina mi się film z lat 80-tych Oto Ameryka gdzie w pewnej knajpce serwowane były małpki, a raczej sposób ich spożywania.
tyomex
2014-05-27 21:14:38
Ocena: 73(glosow:89)-+
Rozumiem jeszcze pocięcie tego węża, bo od razu ginie, mimo że wygląda jakby żył to tylko skurcze mięśni. Natomiast wrzucanie tej żywej ryby na tłuszcz i po chamsku podpiekanie tylko, to jest barbarzyństwo. Mogli chociaż ogłuszyć, od razu sobie wyobraziłem jakby człowiek cierpiał gdyby mu tak zrobić.
outsiderjack
2014-05-27 20:53:15
Ocena: 2(glosow:10)-+
No i.... Homary i raki też najlepiej wrzucać żywcem do wrzątku. Sorry taką mamy kuchnię.
kurdeblade
2014-05-27 21:12:10
Ocena: 9(glosow:11)-+
Zabicie przez wrzątek jest najbardziej humanitarne. Rak traci świadomość po ok. 0.01 sekundy, kiedy temperatura jego mózgu przekroczy 40 stopni. Nie ma lepszego i bardziej humanitarnego sposobu. Uwierz mi , że nijak ma się to do akcji z filmiku. Karpia można w prosty sposób zabić przed przyrządzeniem, a oni go na żywca do oleju (bez głowy, żeby nie zdechł) i na talerz (dalej na żywca cierpiącą rybę)!
homunkulus
2014-05-28 08:25:02
Ocena: 2(glosow:4)-+
Prawda kurdeblade. Nie ma innej czyt. bardziej humanitarnej, opcji na zabicie homara, czy innego raka, jak wrzątek.Masakra jak tą rybę traktują!
Absurdy polecane przez Wiocha.pl
Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.
.: Kontakt z nami :.
.: Regulamin strony :.
FIREFOX:0