Ukryj komentarze(77)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Łowca
HybrydXXL
2015-06-04 15:02:04
Ocena: 40(glosow:46)-+
Niestety, pomimo różnych propagand prawda jest taka, że w puszkach dla psów/kotów jest procentowo więcej mięsa niż w jedzeniu dla ludzi.
EmeraldApple
2015-06-06 17:08:08
Ocena: 0(glosow:4)-+
Codziennie jem parufki na śniadanie. Mam sylwetke kturej morze mi pozazdroscic kazdy afroamerykanin z afryki
bananowepole
2015-06-05 18:37:44
Ocena: 2(glosow:2)-+
krakuus zrobil to wstawke
heerind
2015-06-05 14:07:32
Ocena: 0(glosow:2)-+
A tutaj odniosę się akurat do historii z kiełbasą, mianowicie widzę kiedyś w promocji kiełbasa "Wiejska" za 9,99 kilogram, no to myślę sobie coś tu śmierdzi i dobrze myślałem bo miała 29% mięsa w sobie, to ja juz nie wiedziałem co o tym mysleć jak mozna być bezczelnym żeby takie ścierwo nazwać "wiejska", ale chyba mieli jakąś umbrellę na to bo zachwalały babki, a zachwalały a głupie ludzie kupowali, aż wstyd się przyznać, ale moja babcia ją kupiła, a kiedy powiedziałem jej co to za syf to mówi, a kobity tak zachwalały i kupowały, no i jak łatwo człowieka omamić??
heerind
2015-06-05 14:12:57
Ocena: 1(glosow:1)-+
cdn.I to szczególnie starsze osoby co nie czytają tych etykiet bo im się nie chce albo nie mogą bo okularków nie wzięli.I wtedy wychodzi naga prawda, tak starsi ludzie w szczególności hejtują, że teraz syf, chemia i "nie to co dawniej", a właśnie to oni są grupą społeczną co najłatwiej daje się omamić i wcisnąć sobie każdy syf i już pomijam, że nie tylko jedzenia to się dotyczy, ale i poważniejszych spraw, ale żeby od tematu nie odbiegać, wszytko kupią bo pulchna pani na mięsnym powiedziała, że świeżutka, dobra, bez konserwantów...ooo tak...
MichuBydgoszcz
2015-06-05 15:26:46
Ocena: 2(glosow:4)-+
A co się dziwisz? Którego emeryta czy rencistę stać na "prawdziwą" kiełbasę czy wędlinę za 35-45 zł/kg ?
heerind
2015-06-05 19:45:13
Ocena: 0(glosow:2)-+
Kasy może i emeryt mało który ma w Polsce w nadmiarze, ale czasu to akurat maja pod dostatkiem, a o to tu własnie chodzi, bo jak chwilę pochodzisz, popatrzysz to może się okazać, że wędlina za 20zł/kg jest lepszej jakości niż jakas inna za 26zł-27zł, wiem bo bardzo skrupulatnie czytam etykiety i miałem kiedyś nawet przypadek gdzie wędlina, w której było 115g na 100g produktu kosztowała 24zł co jest na prawdę tanio, w momencie gdy wodna szyna z morlin kosztowała 27 przy zawartości 69g na 100g produktu, więc w dużej mierze chodzi o naiwność, a nie małą zawartość portfela.
DkNG
2015-06-05 14:05:15
Ocena: 4(glosow:4)-+
Zawsze czytam etykiety żeby nie dac sie robić w bamabuko... dzieki temu nie jem ketchupu z konserwantami skoro jest taki bez nich, jem parówki z wysoką zawartością mięsa, jem chleb zytni który jest z maki zytniej a nie pszennej a tylko nazywa sie zytni... polecam troche to wydłuża zakupy ale człowiek choć troche więcej wie co je :)
janpawlacz123
2015-06-05 13:43:35
Ocena: 0(glosow:0)-+
komentarz usunięty przez moderatora
zbyszko74
2015-06-05 12:46:41
Ocena: 1(glosow:1)-+
Nie tylko zawartość mięsa liczy się w parówkach, ale tez to ile zawartego jest różnego rodzaju syfu, konserwantów, polepszaczy, wypełniaczy itd... bo co z tego że parówka ma 80 % mięsa, skoro pozostałe 20 % to czysta chemia, której tak trudno niestety w dzisiejszych czasach uniknąć.
heerind
2015-06-05 14:02:43
Ocena: 0(glosow:0)-+
I też kwestia ile relatywnie sobie krzyczą za dane parówki bo jak widziałem raz parówki z sokołowa co miały tam 70-kilka procent mięsa, a kosztowały 19 coś prawie 20 złoty to mi się śmiać chciało, za takie coś mogę dać kilkanaście złoty max i nie jest to wcale wygórowane żądanie bo jak jest promocja w biedrze na berlinki to potrafią kosztowac 10zł za kilo, normalnie kosztują gdzies 14, a mają 71% mięsa, ale to tylko pokazuje ile to gówno jest tak na prawde warte skoro cos coś czasem kosztuje 20zł potrafi kosztować 10zł.
cyc1982
2015-06-05 12:43:06
Ocena: 2(glosow:4)-+
parówki to odpad,zwłaszcza krowie wymiona,resztki z kurczaków tzw w sklepie porcje rosołowe,skóry,błony i cała reszta ekskluzywnych dodatków za których utylizacje trzeba grubo płacić,ale można też zrobić z tego parówki na których sporo da się zarobić,
Wiesniak_Krul
2015-06-05 08:48:57
Ocena: 1(glosow:9)-+
Dobra parówka, to produkt głównie z odpadków masarskich. Mięso oddzielane mechanicznie, skórki, tłuszcz, uszy itp. - w tym cały urok parówki Jeśli ktoś oczekuje zwyczajnego mięsa w parówce, to niech kupi sobie kiełbasę. Parówka z szynki to nie parówka tylko produkt parówkopodobny dla "szlachty" (czytaj od początku, bo i tak nie zrozumiałeś). Idąc tym tropem, proponuję przeczytać skład pasztetu - będziecie mądrzejsi, zawiera mózgi, oczy i inne części "powszechnie niejadalne".
Manowarrior
2015-06-05 07:50:22
Ocena: 0(glosow:2)-+
Ważne że smaczne.
NIEMYTAPYTA
2015-06-04 23:13:33
Ocena: -4(glosow:10)-+
komentarz usunięty przez moderatora
Kvpownitzka
2015-06-05 11:17:21
Ocena: 0(glosow:0)-+
A YA LUBE PARUVKI :)
Kvpownitzka
2015-06-04 22:35:07
Ocena: -3(glosow:3)-+
LUBE CAJNIK Y NAPJERSNIK Z KOGUTA
Jachociacho
2015-06-04 22:22:47
Ocena: 0(glosow:2)-+
Nie lubię parówek z szynki. Nie smakują mi poprostu. Lubię Berlinki. Są poprostu smaczne, nieważne ile mięsa posiadają. Koniec w temacie.
wiocha1984
2015-06-04 23:23:25
Ocena: 3(glosow:5)-+
i tak będzie smakowało do pewnego wieku ...dopóki Ci wątroby nie rozsadzi. Wtedy przyjdzie czas na refleksję i bardziej wnikliwe dobieranie produktów spożywczych w diecie. "Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie jako smakujesz aż sie zepsujesz. Ile cię trzeba cenić ten tylko się dowie kto cię stracił"
robsonic
2015-06-04 22:22:00
Ocena: 0(glosow:2)-+
Wpisz w google a się zdziwisz z czego są parówki
killeros1983
2015-06-04 20:19:40
Ocena: 2(glosow:2)-+
pikok i sokołów mają 93%miesa przynajmniej wg etykiety
mystycpizza
2015-06-04 21:16:06
Ocena: 3(glosow:3)-+
Nawet idac twoim tokiem myślenia to mięsa tam nie ma heh. Ciała jamiste jedynie obciągnięte skora . 😄
soulraver1984
2015-06-04 22:30:59
Ocena: 0(glosow:0)-+
Na twoje rozmiary to parówka nie wystarczy a już na pewno nie jedna
menzoberranzan
2015-06-04 20:17:00
Ocena: 0(glosow:0)-+
od sokolowa trzymam sie z daleka. takiej dawy syfiastej chemii trzeba unikac.
soulraver1984
2015-06-04 19:48:19
Ocena: 0(glosow:2)-+
a pamiętacie słynne klopsiki "mięsne" bez mięsa alla IKEA
Adamus_Papus
2015-06-04 19:41:30
Ocena: 0(glosow:0)-+
komentarz usunięty przez moderatora
BloodyFace
2015-06-04 19:24:38
Ocena: -2(glosow:4)-+
I tak większość cebulaczków zdecyduje sie na "drobimex" na patelnie wkroi i zasmaży z cebulko ukisi. Mniam mniam
monkey22
2015-06-04 19:21:07
Ocena: 1(glosow:1)-+
Pomimo ze to mom to parówki jednak maja sporo wartości dla zdrowia. zawieraja mase kolagenu łatwo przyswajalnego ( skórki, pazurki , chrzastki itp) działa to z\bawiennie na nasze stawy / Poczytajcie w necie i poszukajcie wypowiedzi profesorów na temat kolagenu w parówkach .Osobiście kupuje tylko Krakusa i babuni z max miesa . Nie wyobrazam sobie zeby nie zjeśc 2 razy w miesiacu Hot doga domowej roboty albo parówek z ketchupem i musztarda :D:D
Wiatropylny
2015-06-04 21:02:48
Ocena: 0(glosow:0)-+
Rewelacyjny Drobimex, cena w Tesco - 9,98 zł/kg
Wiatropylny
2015-06-04 21:06:01
Ocena: 1(glosow:1)-+
Choć, żeby być uczciwym, znalazłem też parówki drobiowe Drobimexu, również w Tesco, ale z zawartością mięsa 93% za 23,45 zł/kg
kurwamac02
2015-06-04 18:32:19
Ocena: -6(glosow:6)-+
komentarz usunięty przez moderatora
kurwamac02
2015-06-04 18:34:35
Ocena: 4(glosow:6)-+
komentarz usunięty przez moderatora
JanuszW.1976
2015-06-04 18:16:09
Ocena: -7(glosow:13)-+
Ciekawe jakie masz parówki u siebie ruski geju jak Ci nie pasuje w Polsce to spadaj za Ural kałmuku.
geniuszczura
2015-06-04 18:14:15
Ocena: 0(glosow:0)-+
komentarz usunięty przez użytkownika
Lisek85
2015-06-04 19:53:29
Ocena: -1(glosow:3)-+
No niestety muszę się zgodzić sytuacja jest taka że pewna firma chciała sprzedać mięso wołowe do firm które zajmowały się produkcją karm i dodatków dla zwierząt co się okazało po przebadaniu mięso nie spełniło wymogów i nie mogło zostać zakupione lecz problemu nie miał McDonald reszta jest chyba jasna
magicznamagda
2015-06-04 20:55:35
Ocena: 0(glosow:0)-+
tych najdroższych oczywiście,bo nie w whiskasie za 1zł za saszetke i 4% mięsa.zadna nowość.
czapiewski
2015-06-04 21:34:22
Ocena: 0(glosow:0)-+
niestety masz racje
zwierzak250477
2015-06-04 18:41:38
Ocena: 0(glosow:2)-+
komentarz usunięty przez użytkownika
Wiatropylny
2015-06-04 21:00:46
Ocena: 0(glosow:0)-+
Wpisz w Google "drobimex parówki z kurcząt" to zobaczysz. I faktycznie 2% mięsa z kurcząt. :-)
Absurdy polecane przez Wiocha.pl
główna
Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.
.: Kontakt z nami :.
.: Regulamin strony :.
FIREFOX:0