lub  Dołącz
Wiocha.pl - Absurdy polskiego Internetu
Powinien to zeżreć Dyrektor Lida w Polsce skoro to sprzedają.
główna
Dodano: 01.05.2016, 19:50:58   przez: ssij_mi_jaja
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 142  Zgłoś nadużycie
Ukryj komentarze(29)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
 Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Xanthos
2016-05-01 20:20:21
Ocena: 32(glosow:34)-+
Zrobienie szaszłyka to nie masterchef - róbcie sami. Kupić miesko, boczek, paprykę i cebule i u mnie koniecznie pieczareczka. Prosta marynata. Ponabijać i jest szaszłyk. Wyjdzie o 1/3 taniej niż gotowce a o ile lepsze.

janco1
2016-05-13 08:43:28
Ocena: 1(glosow:1)-+
Nie kupuj u niemca

dupa-mariana
2016-05-06 15:05:11
Ocena: 0(glosow:0)-+
Kura jako małe zwierzę ma cieniutkie naczynia krwionośne, których w ogóle nie zauważysz. Jeżeli już było coś dziwnego to mogą być ewentualnie ścięgna, które przecież trujące nie są i jak kupujesz kurczaka z rożna to też tam są, a jak się upieką to zjesz i nawet nie wiesz kiedy. Kolagen to też białko A odnośnie dyrektora Lidla i jego odpowiedzialności za jakość mięsa to czy on te szaszłyki robił? A tak w ogóle to nie mogę zrozumieć ludzi, którzy kupują gotowe coś na grilla. Czy ty nie masz w domu noża, deski do krojenia i kilku przypraw? Jeżeli cokolwiek mi się na tym zdjęciu nie podoba to bocz

Python013
2016-05-03 09:59:23
Ocena: -1(glosow:3)-+
Jakość tego mięsa ze ścięgnami to połowa niesmaku jaki odnoszę patrząc na to zdjęcie. Druga połowa to ta mata na dnie tacki, jest uznana za rakotwórczą i wielu producentów je wycofało ze stosowania.

rusofil-pedofil
2016-05-03 09:37:39
Ocena: 0(glosow:0)-+
Kupowałem w tamtym roku dosyć często te szaszłyki i było ok. Tutaj faktycznie coś nie wyszło. Trzeba po prostu złożyć reklamację. Jestem pewny że przyjmą i oddadzą pieniądze.

konji
2016-05-02 21:17:01
Ocena: 5(glosow:5)-+
to nie żyły tylko ścięgna i nerwy

Majster82
2016-05-02 19:20:12
Ocena: 1(glosow:3)-+
No chyba widziały gały co brały więc o co ten zamęt??

goher
2016-05-02 18:42:12
Ocena: 1(glosow:1)-+
Co roku wszędzie trąbią że nie kupuje sie takich gotowych rzeczy typu szaszłyki lub przyprawione gotowe mięso już na grilla

kawalrafala
2016-05-02 15:13:29
Ocena: 3(glosow:5)-+
komentarz usunięty przez moderatora

NecrosDeus
2016-05-02 12:41:00
Ocena: 4(glosow:4)-+
Przypominam, że "droga" mięsa w hipermarkecie jest ściśle określona. Świeże jest na "półce", jak się nie sprzeda w określonym czasie to trafia "na tackę", jeżeli poleży trochę i nie znajdzie nabywcy, to się dobrze doprawia i obrabia termicznie, potem w gablocie są pojemniki z różnym "gulaszem". Z kurczakami jest tak samo, kurczak z rożna to jego "wcielenie" na samym końcu drogi handlowej! Dziwne, że ludzie to kupują!

Samsara
2016-05-02 12:53:48
Ocena: 4(glosow:6)-+
Co ty bredzisz człowieku? Mięso od początku ma swoje przeznaczenie, pierś drobiowa zawsze wyląduje w całości do sprzedaży, ale już mięso garmażeryjne idzie przemielone i zawsze jest tańsze, a wszystkie odpady włącznie z kośćmi lądują w np. w parówkach, ewentualnie są odsprzedawane producentom "dań na szybko". Cały ten proces jest rozplanowany w masarniach. Market sprzedaje, a nie pakuje mięsa, jest sprzedawcą gotowego produktu, a nie jego bezpośrednim wytwórcą. No chyba że znasz jakiś sekretny pokój w którym pracownicy marketu zamykają się i przepakowują mięso.... litości.

BigWay
2016-05-03 00:54:09
Ocena: 1(glosow:1)-+
NecrosDeus ma racje. Fakt, że nie robią tego w marketach, ale mięso, które się nie sprzeda trafia w postaci zwrotów spowrotem do masarni (czy jak to tam nazwać) tam takie mięso uzyskuję drugą młodość :) Jak się mięso w sklepie nie sprzeda jako świeże, to wróci jako mielone pakowane, albo coś tego typu co na zdjęciu. Moja mama była kierowniczką jednego sklepu bardzo popularnej sieci w polsce i nie tylko i te firmy wcale nie ukrywały, że tak robią. I to nie tylko mięso, np niesprzedane serniki wracały jako tak zwane bomby rumowe. Taka jest cena konsumpcjonizmu.

pawel1710
2016-05-03 02:34:23
Ocena: 1(glosow:1)-+
komentarz usunięty przez moderatora

sedziadread
2016-05-02 12:31:55
Ocena: -1(glosow:5)-+
komentarz usunięty przez moderatora

zenek20
2016-05-02 11:50:38
Ocena: 1(glosow:1)-+
mięso to się kupuje w mięsnym, resztę do szaszłyka dostaniesz w warzywniaku. wiocha to kupować gotowce, a jeszcze mięso z supermarketu(przecież tego nie da się jeść)

anabarbara
2016-05-02 10:28:28
Ocena: 2(glosow:2)-+
Czemu od razu ma to zezrec dyrektor Lidla,to ci co sa odpowiedzialni za przygotowke sa winni i to oni powinni to zezrec.Robia to nasi ludzie zatrudnieni w tej sieci czyli tzw.masaze lub inaczej rzeznicy.Prawda jest taka ze za cichym przyzwoleniem "gory",w dziale miesnym wypycha sie do sprzedazy wszystko aby nie poniesc strat.Dodam ze tak dzieje sie wszedzie,w calej Unii i robia to bardziej znane od Lidla sieci handlowe,robiac nas w jajo a my sie dajemy i nie ma na to reguly i sposobu na wyeliminowanie oszustwa.Jedynie mozna zaprzestac zakupow i po klopocie,to co sam przygotujesz to w

szatano999
2016-05-02 10:08:17
Ocena: 0(glosow:0)-+
przecież szaszłyki robi się z odpadów..tak jak pieczone udka (po tygodniu leżakownia na półkach) czy kebab...tam to sam nie wiem co wkładają już

Daroeu
2016-05-02 07:17:35
Ocena: 2(glosow:10)-+
Wiocha to zakupy w lidlu.

unrealista
2016-05-02 15:15:31
Ocena: 0(glosow:0)-+
Fakt!

krkLol
2016-05-02 00:00:33
Ocena: 9(glosow:9)-+
Jak jesteś tak leniwy, że nie chce ci się samemu zrobić szaszłyków, to kupuj gotowe...i nie narzekaj, że jesz syf.

parias28
2016-05-01 21:41:22
Ocena: -1(glosow:9)-+
Wiocha to niemiecki portal dlatego tyle polityki anty PIS i minusują jak piszesz o ich szmacianym jedzeniu.

david.brian.35175
2016-05-02 09:37:35
Ocena: 1(glosow:1)-+
Ale zes wymyslil, LOL

krkLol
2016-05-02 10:35:37
Ocena: 0(glosow:4)-+
Strzeliłeś, jak łysy warkoczami.

Samsara
2016-05-02 12:58:33
Ocena: -2(glosow:4)-+
Tak jest, "siłom narotu" należy znacjonalizować Wiochę i każdy inny serwis. Dosyć już tej wolności, ileż można. Pora wrócić do starych dobrych metod, wszystko musi być państwowe!

nixon45
2016-05-01 21:29:14
Ocena: 3(glosow:5)-+
To nie są żyły, tylko ścięgna z uda indyczego.

Xanthos
2016-05-01 20:20:21
Ocena: 32(glosow:34)-+
Zrobienie szaszłyka to nie masterchef - róbcie sami. Kupić miesko, boczek, paprykę i cebule i u mnie koniecznie pieczareczka. Prosta marynata. Ponabijać i jest szaszłyk. Wyjdzie o 1/3 taniej niż gotowce a o ile lepsze.

ToSaJakiesJaja
2016-05-01 20:15:22
Ocena: 6(glosow:16)-+
Jako rozgarnięty chłopak powinieneś wiedzieć, że w hipermarkecie nie kupisz szaszłyka takiego jakiego byś chciał. Próbowałeś przyoszczedzić na koszt ss manów to się dław zyłami.

ToSaJakiesJaja
2016-05-01 20:53:47
Ocena: 1(glosow:11)-+
Ci co mnie zminusowali kupują szaszłyki w lidlu i im smakują:)

Guardian1486
2016-05-02 08:47:48
Ocena: 3(glosow:3)-+
Ja czasem je kupuje i ani razu nie miałem takiego syfu. I tak wcale nie są w gruncie rzeczy złe chociaż wiadomo, że "domowe" zawsze będą lepsze. No i ok dam ci tego minusa, żebyś wiedział, że ostatnio mi smakowały i je tak kupuje.

budrysio
2016-05-01 20:04:28
Ocena: 0(glosow:2)-+
w sellgros nie lepsze
Czyli dowody na brak ewolucji.
główna
Dodano: 02.08.2018, 22:04:49   przez: endriu343
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 100Skomentuj (6) | Zgłoś nadużycie

kawusia facebook hopaj

Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.


.: Kontakt z nami :.

.: Regulamin strony :.

FIREFOX:0