Ukryj komentarze(3)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Wyjadacz
malurus
2012-12-30 16:16:10
Ocena: 3(glosow:3)-+
"Palcówka" tradycyjna kiełbasa wieprzowa w cienkim jelicie, z mięsa surowego, podsuszana.
Nazwa pochodzi od upychania palcami farszu w cienkim jelicie, gdzie trudno było wykorzystać mechaniczne przyrządy o większej średnicy. Palcówka była szczególnie rozpowszechniona w kuchni kresowej. Obecnie często występuje jako produkt regionalny. Jest silnie przyprawiona i zawiera dużo mięsa, a mało tłuszczu i dodatków zastępujących mięso.
vampir1234
2012-12-30 17:51:58
Ocena: 0(glosow:0)-+
komentarz usunięty przez moderatora
malurus
2012-12-30 16:16:10
Ocena: 3(glosow:3)-+
"Palcówka" tradycyjna kiełbasa wieprzowa w cienkim jelicie, z mięsa surowego, podsuszana.
Nazwa pochodzi od upychania palcami farszu w cienkim jelicie, gdzie trudno było wykorzystać mechaniczne przyrządy o większej średnicy. Palcówka była szczególnie rozpowszechniona w kuchni kresowej. Obecnie często występuje jako produkt regionalny. Jest silnie przyprawiona i zawiera dużo mięsa, a mało tłuszczu i dodatków zastępujących mięso.
Ile rozpuszczalnika potrzeba do oczyszczenia takiego egzemplarza?
główna
Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.
.: Kontakt z nami :.
.: Regulamin strony :.
FIREFOX:0