lub  Dołącz
Wiocha.pl - Absurdy polskiego Internetu
Czyli jak dorżnąć polskie firmy, patriotycznie
poczekalnia
Dodano: 25.09.2015, 17:57:52   przez: geniuszczura
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 35  Zgłoś nadużycie
Ukryj komentarze(5)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
 Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Humulus
2015-09-26 21:34:34
Ocena: 2(glosow:2)-+
Siarkowanie - tak nazywa się proces, który polega na dodawaniu siarki do winogron, moszczu albo od razu do wina.Siarka ma właściwości antyseptyczne - hamuje działanie drożdży i - w jeszcze większym stopniu - bakterii. Będąc przeciwutleniaczem, spowalnia pochłanianie tlenu przez wino i blokuje enzymy utleniające. Ponadto pierwiastek ten działa jak rozpuszczalnik, ułatwiając ekstrakcję (wyodrębnienie) antocyjanów wzbogacających wino w barwniki, taniny i aromaty zawarte w skórkach winogron. Dodaję się ją prawie do wszystkich win sprawdź na etykietach teraz jest obowiązek podawania składu.

j.maslak1
2015-09-26 21:49:37
Ocena: 1(glosow:1)-+
W dupie mam polski aparat państwowy! Wino robię sam, kiełbasę też, warzywa z ogródka, owoce z ogródka, pracuję bez podatków, nie oglądam TV i żyję. I to jak żyję!

Antycyponek
2015-09-26 20:47:19
Ocena: 0(glosow:0)-+
komentarz usunięty przez moderatora

sztefanhunter
2015-09-26 14:29:57
Ocena: 1(glosow:1)-+
Oj tam, bo przecież nic w Polsce nie może być polskie tylko musi być "lepsze" niemieckie.

Jerun
2015-09-26 07:27:04
Ocena: -1(glosow:1)-+
Ale owocowe wina to nie te szczyny na siarce co Panowie żule chlipią pod sklepem, bo ktoś inny to pije?

Humulus
2015-09-26 21:34:34
Ocena: 2(glosow:2)-+
Siarkowanie - tak nazywa się proces, który polega na dodawaniu siarki do winogron, moszczu albo od razu do wina.Siarka ma właściwości antyseptyczne - hamuje działanie drożdży i - w jeszcze większym stopniu - bakterii. Będąc przeciwutleniaczem, spowalnia pochłanianie tlenu przez wino i blokuje enzymy utleniające. Ponadto pierwiastek ten działa jak rozpuszczalnik, ułatwiając ekstrakcję (wyodrębnienie) antocyjanów wzbogacających wino w barwniki, taniny i aromaty zawarte w skórkach winogron. Dodaję się ją prawie do wszystkich win sprawdź na etykietach teraz jest obowiązek podawania składu.
Mogło też być ostatnie! Takie rzeczy tylko w Tanzanii.
główna
Dodano: 27.08.2018, 16:04:56   przez: Stefaanek76
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 107Skomentuj (26) | Zgłoś nadużycie

kawusia facebook hopaj

Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.


.: Kontakt z nami :.

.: Regulamin strony :.

FIREFOX:0