Ukryj komentarze(5)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Łowca
Humulus
2015-09-26 21:34:34
Ocena: 2(glosow:2)-+
Siarkowanie - tak nazywa się proces, który polega na dodawaniu siarki do winogron, moszczu albo od razu do wina.Siarka ma właściwości antyseptyczne - hamuje działanie drożdży i - w jeszcze większym stopniu - bakterii. Będąc przeciwutleniaczem, spowalnia pochłanianie tlenu przez wino i blokuje enzymy utleniające. Ponadto pierwiastek ten działa jak rozpuszczalnik, ułatwiając ekstrakcję (wyodrębnienie) antocyjanów wzbogacających wino w barwniki, taniny i aromaty zawarte w skórkach winogron. Dodaję się ją prawie do wszystkich win sprawdź na etykietach teraz jest obowiązek podawania składu.
Antycyponek
2015-09-26 20:47:19
Ocena: 0(glosow:0)-+
komentarz usunięty przez moderatora
sztefanhunter
2015-09-26 14:29:57
Ocena: 1(glosow:1)-+
Oj tam, bo przecież nic w Polsce nie może być polskie tylko musi być "lepsze" niemieckie.
Humulus
2015-09-26 21:34:34
Ocena: 2(glosow:2)-+
Siarkowanie - tak nazywa się proces, który polega na dodawaniu siarki do winogron, moszczu albo od razu do wina.Siarka ma właściwości antyseptyczne - hamuje działanie drożdży i - w jeszcze większym stopniu - bakterii. Będąc przeciwutleniaczem, spowalnia pochłanianie tlenu przez wino i blokuje enzymy utleniające. Ponadto pierwiastek ten działa jak rozpuszczalnik, ułatwiając ekstrakcję (wyodrębnienie) antocyjanów wzbogacających wino w barwniki, taniny i aromaty zawarte w skórkach winogron. Dodaję się ją prawie do wszystkich win sprawdź na etykietach teraz jest obowiązek podawania składu.
Mogło też być ostatnie! Takie rzeczy tylko w Tanzanii.
główna
Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.
.: Kontakt z nami :.
.: Regulamin strony :.
FIREFOX:0