lub  Dołącz
Wiocha.pl - Absurdy polskiego Internetu
poczekalnia
Dodano: 31.03.2017, 08:12:44   przez: TYGRYS-1984
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 28  Zgłoś nadużycie
Ukryj komentarze(9)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
 Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
cagenicolas
2017-04-01 01:00:21
Ocena: 0(glosow:0)-+
e-ciastka z e-kremem i e-owocami.

cagenicolas
2017-04-01 01:00:21
Ocena: 0(glosow:0)-+
e-ciastka z e-kremem i e-owocami.

Policov
2017-03-31 18:08:58
Ocena: 0(glosow:0)-+
Przejmujecie się jakimiś Ecośtam, a nie widzicie oleju palmowego i lecytyny sojowej...

mystycpizza
2017-03-31 10:18:28
Ocena: 0(glosow:0)-+
Pektyny to nie chemia tylko węglowodany występujące w owocach.

djadamus
2017-03-31 09:39:24
Ocena: 0(glosow:0)-+
BARDZIEJ PRZYCZEPIŁ BYM SIĘ DO "TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH" gdzie pod tym nieszkodliwym tytułem kryją się utwardzane tłuszcze np. palmowy

djadamus
2017-03-31 09:38:13
Ocena: 0(glosow:0)-+
E 306 - tokoferole, E 307-309 tokoferole syntetyczne - wchodzą w skład grupy związków witaminy E, ważne dla zdrowia gdyż działają jako przeciwutleniacze, dostarczają składników odżywczych do komórek, wzmacniają ściany naczyń krwionośnych i chronią czerwone krwinki przed przedwczesnym rozpadem. Ważne jest to że praktycznie niemożliwe jest dopuszczenie do niedoboru przy normalnym odżywianiu. Gorsze dla zdrowia są skutki nadmiaru tokoferoli, gdyż może to prowadzić zmęczenia bólów głowy, osłabienia mięśni i zaburzenia widzenia. Skutki nadmiaru mogą wystąpić jednak dopiero po długotrwałym spożywani

djadamus
2017-03-31 09:35:22
Ocena: 0(glosow:0)-+
E322 - lecytyna sojowa - emulgator, stosowany na szeroką skalę w przemyśle spożywczym. Jest uznawana za nieszkodliwą a dzienne spożycie nie jest ograniczone normą. Jednak z informacji uzyskanych przeze mnie, praktycznie wszystkie obecne uprawy soi na świecie są genetycznie modyfikowane a lecytyna sojowa jest właśnie z tejże soi produkowana. Jak wiadomo kontrowersje wokół GMO są bardzo duże i nie ma 100% pewności że żywność modyfikowana jest bezpieczna dla ludzi. Ciekawostka: lecytyna sojowa jest mylnie traktowana jako wegetariańska - do jej produkcji używa się tłuszczu zwierzęcego.

djadamus
2017-03-31 09:34:09
Ocena: 0(glosow:0)-+
widzę ze średnio zorientowany jesteś. - pektyny są w pełni bezpieczne - E471 - glicerydy kwasów tłuszczowych - syntetyczne tłuszcze wytwarzane z glicerolu i kwasów tłuszczowych, głównie pochodzenia roślinnego. Przeciwdziałają oddzielaniu się tłuszczu w słodyczach, poprawiają smarowność margaryn czy zwiększają objętość i trwałość pieczywa. Uznawane za nieszkodliwe. - E475 - estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu - połączenie poliglicerolu i normalnych tłuszczów, stosowane jako emulgator i stabilizator najczęściej w wyrobach piekarniczych. Należą do substancji nieszkodliwych i są metaboliz

admin1944
2017-03-31 08:25:31
Ocena: -1(glosow:1)-+
CO ZA BANDA TRUCICIELI SPOLECZENSTWA !!. NIE MOZNA CIASTKA UPIEC Z MAKI I OWOCOW ??.

mystycpizza
2017-03-31 10:20:30
Ocena: 0(glosow:0)-+
Można . Ale w domu. Sklepowe muszą mieć dłuższy termin ważności stąd te dodatki. Ale żeby nie wpaść w paranoje trzeba się zainteresować co dane " e " oznacza. Bo nie wszystko jest groźne.

kawusia facebook hopaj

Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.


.: Kontakt z nami :.

.: Regulamin strony :.

FIREFOX:0