Ukryj komentarze(9)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Łowca
cagenicolas
2017-04-01 01:00:21
Ocena: 0(glosow:0)-+
e-ciastka z e-kremem i e-owocami.
cagenicolas
2017-04-01 01:00:21
Ocena: 0(glosow:0)-+
e-ciastka z e-kremem i e-owocami.
mystycpizza
2017-03-31 10:18:28
Ocena: 0(glosow:0)-+
Pektyny to nie chemia tylko węglowodany występujące w owocach.
djadamus
2017-03-31 09:38:13
Ocena: 0(glosow:0)-+
E 306 - tokoferole, E 307-309 tokoferole syntetyczne - wchodzą w skład grupy związków witaminy E, ważne dla zdrowia gdyż działają jako przeciwutleniacze, dostarczają składników odżywczych do komórek, wzmacniają ściany naczyń krwionośnych i chronią czerwone krwinki przed przedwczesnym rozpadem. Ważne jest to że praktycznie niemożliwe jest dopuszczenie do niedoboru przy normalnym odżywianiu. Gorsze dla zdrowia są skutki nadmiaru tokoferoli, gdyż może to prowadzić zmęczenia bólów głowy, osłabienia mięśni i zaburzenia widzenia. Skutki nadmiaru mogą wystąpić jednak dopiero po długotrwałym spożywani
djadamus
2017-03-31 09:35:22
Ocena: 0(glosow:0)-+
E322 - lecytyna sojowa - emulgator, stosowany na szeroką skalę w przemyśle spożywczym. Jest uznawana za nieszkodliwą a dzienne spożycie nie jest ograniczone normą. Jednak z informacji uzyskanych przeze mnie, praktycznie wszystkie obecne uprawy soi na świecie są genetycznie modyfikowane a lecytyna sojowa jest właśnie z tejże soi produkowana. Jak wiadomo kontrowersje wokół GMO są bardzo duże i nie ma 100% pewności że żywność modyfikowana jest bezpieczna dla ludzi. Ciekawostka: lecytyna sojowa jest mylnie traktowana jako wegetariańska - do jej produkcji używa się tłuszczu zwierzęcego.
djadamus
2017-03-31 09:34:09
Ocena: 0(glosow:0)-+
widzę ze średnio zorientowany jesteś.
- pektyny są w pełni bezpieczne
- E471 - glicerydy kwasów tłuszczowych - syntetyczne tłuszcze wytwarzane z glicerolu i kwasów tłuszczowych, głównie pochodzenia roślinnego. Przeciwdziałają oddzielaniu się tłuszczu w słodyczach, poprawiają smarowność margaryn czy zwiększają objętość i trwałość pieczywa. Uznawane za nieszkodliwe.
- E475 - estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu - połączenie poliglicerolu i normalnych tłuszczów, stosowane jako emulgator i stabilizator najczęściej w wyrobach piekarniczych. Należą do substancji nieszkodliwych i są metaboliz
mystycpizza
2017-03-31 10:20:30
Ocena: 0(glosow:0)-+
Można . Ale w domu. Sklepowe muszą mieć dłuższy termin ważności stąd te dodatki. Ale żeby nie wpaść w paranoje trzeba się zainteresować co dane " e " oznacza. Bo nie wszystko jest groźne.
Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.
.: Kontakt z nami :.
.: Regulamin strony :.
FIREFOX:0