lub  Dołącz
Wiocha.pl - Absurdy polskiego Internetu
Każdego rana jem pyszne śniadanie...a firmy farmaceutyczne ręce zacierają
poczekalnia
Dodano: 11.08.2017, 21:35:47   przez: bigi84
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 15  Zgłoś nadużycie
Ukryj komentarze(11)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
 Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Ratto
2017-08-11 22:09:27
Ocena: 2(glosow:10)-+
Jedno pytanko - gdyby cukier sklasyfikować jako E660, to byś go unikał, bo ktoś z EFSA mu przypisał taki numer? Wiesz co to...? (2R,3R,4S,5S,6R)-2-((2S,3S,4S,5R)-3,4-dihydroksy-2,5-bis(hydroksymetylo)tet rahydrofuran-2-yloksy)-6-(hydroksymetylo)tetrahydro-2H-pirano-3,4,5-triol ... Ano cukier właśnie, widzisz jakie zło?

tazo667
2017-08-12 17:47:15
Ocena: -2(glosow:4)-+
komentarz usunięty przez moderatora

dejveet
2017-08-12 17:17:04
Ocena: 0(glosow:2)-+
E472 - Substancje wchodzące w skład E472 są wytwarzane przez organizm w sposób naturalny, podczas procesu trawienia naturalnych tłuszczów. E300 - witamina C E170 - Stosowanie zwiększonej ilości węglanu wapnia może powodować działania niepożądane, np. bóle brzucha, wzdęcia czy zaparcia. Większość E170 jest wydalana z organizmu.

analny_destruktor
2017-08-12 10:50:37
Ocena: 0(glosow:2)-+
komentarz usunięty przez moderatora

mikiiras
2017-08-12 08:42:57
Ocena: -1(glosow:1)-+
E300 - witamina C ci szkodzi?

martin987
2017-08-12 05:28:38
Ocena: -1(glosow:1)-+
komentarz usunięty przez moderatora

Ratto
2017-08-12 00:29:58
Ocena: 0(glosow:2)-+
komentarz usunięty przez użytkownika

funkiller
2017-08-12 00:01:24
Ocena: -1(glosow:1)-+
komentarz usunięty przez użytkownika

ToSaJakiesJaja
2017-08-11 22:20:53
Ocena: 0(glosow:2)-+
O tym nikt nie mówi, ale to może mieć gluten. Nie wspominając o prawdopodobnym skazeniu kwasem hydrohydroksylowym.

bigi84
2017-08-11 22:19:49
Ocena: -5(glosow:5)-+
Heh...ludzie co wy pier. ..jeżeli coś takiego jak e170 stosowane jest w spożywce i budownictwie to ciekawe co nasze babcie do chleba dodawaly pokrzywy i perz

Ratto
2017-08-11 22:09:27
Ocena: 2(glosow:10)-+
Jedno pytanko - gdyby cukier sklasyfikować jako E660, to byś go unikał, bo ktoś z EFSA mu przypisał taki numer? Wiesz co to...? (2R,3R,4S,5S,6R)-2-((2S,3S,4S,5R)-3,4-dihydroksy-2,5-bis(hydroksymetylo)tet rahydrofuran-2-yloksy)-6-(hydroksymetylo)tetrahydro-2H-pirano-3,4,5-triol ... Ano cukier właśnie, widzisz jakie zło?

mojzi666
2017-08-11 21:56:40
Ocena: 0(glosow:2)-+
jak coś wrzucasz to ja bym najpierw proponował sprawdzić dlaczego te "e" są w chlebie. Ale jeśli to za trudne dla ciebie to proszę bardzo: E170 Używany jako utwardzacz, a także biały barwnik spożywczy, w produktach takich jak: pieczywo, herbatniki, wyroby cukiernicze, lody, cukierki oraz konserwowe owoce i warzywa. E300 Kwas askorbinowy to inaczej witamina C; oznakowanie E300 oznacza, że witamina C jest antyoksydantem lub też stosowana jest jako polepszacz wartości wypiekowej mąki. Oznakowanie to nie oznacza uzupełnienia danego produktu w witaminę C. E472 - glicerydy kwasó
Koleś na Brudstocku tarza się w śmieciach, na które wszyscy leją.
główna
Dodano: 08.08.2018, 13:05:05   przez: torna
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 29Skomentuj (75) | Zgłoś nadużycie

kawusia facebook hopaj

Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.


.: Kontakt z nami :.

.: Regulamin strony :.

FIREFOX:0