lub  Dołącz
Wiocha.pl - Absurdy polskiego Internetu
Ale nie do konca
poczekalnia
Niby Wiocha YTPlay
Dodano: 27.09.2017, 16:20:38   przez: jestemguma
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 31  Zgłoś nadużycie
Ukryj komentarze(5)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
 Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
mickewazowsky
2017-09-27 19:21:00
Ocena: 6(glosow:6)-+
Przy całej sympatii dla tego pana...Na drożdżach dzikich można uzyskać wyrób max 7-8%, na drożdżach gorzelnianych około 20% i dopiero ten zacier przepuścić przez wężownicę by uzyskać wspominane 60%. Przedstawiona tu metoda gdzieniegdzie nazywana była z rosyjskiego "samodiełka" i nie zastępowała wężownicy oraz procesu destylacji a jedynie pojemnik w którym przygotowuje się zacier. To co mówi pan starszy to już jest skrajna manipulacja....60% z wody cukru i dyni, a dzieciarnia łyka wszystko jak młode pelikany

mickewazowsky
2017-09-27 19:21:00
Ocena: 6(glosow:6)-+
Przy całej sympatii dla tego pana...Na drożdżach dzikich można uzyskać wyrób max 7-8%, na drożdżach gorzelnianych około 20% i dopiero ten zacier przepuścić przez wężownicę by uzyskać wspominane 60%. Przedstawiona tu metoda gdzieniegdzie nazywana była z rosyjskiego "samodiełka" i nie zastępowała wężownicy oraz procesu destylacji a jedynie pojemnik w którym przygotowuje się zacier. To co mówi pan starszy to już jest skrajna manipulacja....60% z wody cukru i dyni, a dzieciarnia łyka wszystko jak młode pelikany

muchomorro
2017-09-27 23:13:14
Ocena: 0(glosow:0)-+
Dokładnie - Adolf tym razem pierdzieli strasznie. Nie wiem czy nawet 20% da się wyciągnąć przy gorzelnianych - prędzej 14-15% max. Potem drożdże zwyczajnie giną, więc co miałoby dalej robić tak mocny alkohol?? To się w pale nie mieści jakie on tu bajki sprzedał - przecież ten zacier, to ledwie moc słabego wina... Żeby nabrało mocy, to trzeba się z roztworu pozbyć wody, tak, żeby zostało jak najwięcej wody - destylacja. Dopiero wtedy będzie moc.

langeman
2017-09-27 17:46:45
Ocena: 2(glosow:4)-+
Pomysł dobry ale nie kapie nam bimber tylko wino i to wino musimy pózniej przepędzić odpowiednim sprzęcikiem i dopiero mamy bimber...

muchomorro
2017-09-27 23:14:16
Ocena: 0(glosow:0)-+
Raczej zacier, bo w smaku, to wina nie będzie przypominać :) To będzie ohydne.

jasiu1908
2017-09-27 17:02:41
Ocena: 1(glosow:3)-+
To jest to Brawo dla tego Pana !!!!!!!!!

kawusia facebook hopaj

Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.


.: Kontakt z nami :.

.: Regulamin strony :.

FIREFOX:0