Ukryj komentarze(99)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Łowca
grzegomilo
2013-07-19 00:28:16
Ocena: 57(glosow:87)-+
taaak oczywiście cena nie gra roli... to nic że szynka w markecie kosztuje 23zł a w sklepie 40... to nic że najtańszą wędlinę kupisz za 15zł a swojską za 25...
ludzi po prostu nie stać na produkty tej jakości, w markecie ma wszystko tanio i w jednym miejscu, po prostu taniej i wygodniej a mięso i przetwory są strasznie drogie to powód a nie to że wolimy się truć
memoriavetus
2013-07-27 23:11:50
Ocena: 1(glosow:1)-+
niedawno policzyłem sobie ile wychodzą mnie wędliny z marketu i wyszło, że taniej jest jednak kupować swojskie... dobrze sobie policzcie i sami zobaczycie :)
kacper854
2013-07-21 21:49:56
Ocena: -1(glosow:5)-+
Dla mnie liczy się tylko cena. Mój zwyczajny miesiąc finansowo prezentuje się tak (jestem studentem):Dostaję 600zł. 370 płacę za pokój, 15zł za internet, 5,60zł w każdym tygodniu szło mi na komunikację miejską i 14zł każdego tygodnia na bilet z domu. Zostaje bardzo mało, i to musiało wystarczyć mi na cały miesiąc... Z domu dostawałem jakieś tam kotlety i trochę wędlin...
Jar0sz
2013-07-21 15:44:15
Ocena: 11(glosow:13)-+
Pragniemy podkreślić i wyartykułować, iż polskie społeczeństwo woli jeździć tanimi beznadziejnymi używanymi samochodami z zachodu zamiast kupić sobie luksusowe sportowe nowe auto za 500 000 zł dlatego nasza firma musi zamknąć salon, obrażamy się na was Polacy, jesteście bardzo złośliwi, że nie kupujecie naszych samochodów - Ferrari
mariusz669
2013-07-21 15:21:56
Ocena: 1(glosow:1)-+
Co ty pierniczysz człowieku! Mój dziadek miał gospodarstwo, zabił w życiu pewnie wiele zwierząt, ale zawsze starał się jak najszybciej i bezboleśnie.
"...natomiast ubój rytualny zasadniczo wyklucza pozbawianie zwierzęcia przytomności.."
Jest różnica czy nie???
BlackRose2
2013-07-21 15:18:45
Ocena: 1(glosow:1)-+
Każdy z nas by chyba wolał kupować wędliny po 50 zł za kilko w sklepach w stylu Krakowski Kredens. Niestety większości na takie luksusy nie stać. I np taki emeryt musi się delektować mielonką za 10 zł z marketu. Ciekawostka: w Carrefour widziałam kiedyś mortadelę za 3,99 za kilo.
Youpidou
2013-07-21 11:45:27
Ocena: 2(glosow:2)-+
Sprzedawca MA OBOWIĄZEK POKAZAĆ nam klientom skład produktu i skąd ono pochodzi na ŻYCZENIE KLIENTA. Wtedy jest szansa, że możemy zjeść żywność taką jaką nam odpowiada. Wiadomo, że kolejnym czynnikiem jest cena i nie od dziś wiadomo, że za 1kg mięsa nie powinniśmy płacić 10 PLN, tylko drożej, bo takie typowe pseudo parówki i kabanosy da się wyczuć na kilometr.
dawidfasola
2013-07-21 11:44:54
Ocena: 2(glosow:6)-+
A moze cala prawda o tym jak w POLSCE sie powodzi?? Ludzi po prostu nie stac na dobre jakosciowo produkty... Nie wiocha dla klientow lecz dla wlasciciela sklepu:)
hellbert
2013-07-21 08:35:35
Ocena: 6(glosow:10)-+
Biedota najbardziej szasta kasą. Dowód? Szynki w wędliniarskim - od 20 zeta w górę. Teraz Lidl. Szynki w paczkach po 100-150g od 4.49/150g w górę. Czyli, kilogram minimum 30 zeta. Ale jak się w szkole uważa, że "nie ma złych uczniów, tylko nauczyciele są do dupy" to się potem płaci jak za zboże.
Czemuś biedny? Boś głupi. Czemuś głupi? Boś biedny.
skiner63
2013-07-20 23:55:26
Ocena: 2(glosow:2)-+
samemu wcale nie jest trudno zrobic pyszna kielbaske, chocby biala jesli nie ma warunkow na wedzenie, wystarczy odrobina dobrej woli ;} jesli zas chodzi o tak zwane polskie kielbasy i szynki to coz..... wystarczy popatrzec na sklad i niech mi ktos racjonalnie wyjasni jek moze byc w kg szynki lub wedliny 40 proc. miesa? Cena korzystna? Tak ale dla producenta.
nom20
2013-07-20 20:54:29
Ocena: 8(glosow:10)-+
nie mogę nawet czytać waszych komentarzy obrażających ludzi, którzy kupują w marketach...nie każdego na to stać, żeby kupować swojskie żarcie ale to nie znaczy, że są tępi, niektórzy są po prostu zmuszeni bo w końcu jeść muszą...ja w ogóle nie jem wędlin a mięso mam z własnego uboju ale nie szydzę z tych co takiej możliwości nie mają
drozdzu126p
2013-07-20 19:26:45
Ocena: 2(glosow:4)-+
komentarz usunięty przez moderatora
caleanka
2013-07-20 18:29:57
Ocena: 1(glosow:1)-+
Jak masz rodzicow zlodziei, to juz Twoja sprawa i sumienie.
caleanka
2013-07-20 18:35:02
Ocena: -4(glosow:4)-+
To byl komentarz do "hustlin" - "A mnie stać na szynkę z najwyższej półki wy biedne skuurwysyny." - blad na stronie, nie dodaje odpowiedzi do odpowiednich komentarzy.
Huzar1
2013-07-20 18:27:17
Ocena: 0(glosow:2)-+
Ale co wy piepszycie... to co kupujecie w sklepie jest drozsze od wlasnych swojskich przetworow. Mieszkam na wsi u mnie bynajmniej tak jest, ceny swojskiego zarcia troszke nizsze niz w markecie. W miastach mozliwe ze jest inaczej i wołają sobie ładnie zawyzona sumke
caleanka
2013-07-20 18:38:51
Ocena: -1(glosow:3)-+
"co ma piernik do wiatraka"?
ToRnADo147
2013-07-20 21:04:28
Ocena: 1(glosow:3)-+
komentarz usunięty przez moderatora
trumpor113
2013-07-20 18:02:39
Ocena: 1(glosow:9)-+
Czy nikt z was nie zauważył takiego myk-u że wielkie hipermarkety powodują upadek małych prywatnych sklepików ?
Najlepsze jest to że te hipermarkety są zagraniczne więc małe prywatne polskie sklepiki padają bo nie mogą walnąć cen takich jak hipermarkety. Co więcej na jedzeniu w takich hipermarketach dość mocno oszczędzają dlatego są niskie ceny. Jako ciekawostkę mogę dodać że nasze "MĄDRE" państwo wpadło na świetny pomysł tzn. Że hipermarkety nie muszą płacić podatków jeśli co kilka lat walną kolejny budynek. Jakby nie patrzeć podkopujemy sobie dołki...
outlaws13
2013-07-20 17:51:16
Ocena: -1(glosow:3)-+
i własnie o tym pisałem pod absurdem u podcinaniu gardeł krowom, rytualne be ale schab po 10 zł w sieci ok. dzis mamy nazwe rytualne ale od zawsze nasi dziadkowie tak robili dla siebie i dla nas i kazdy był zdrowy i żył, nie mial z tym problemu. To nie jest zacofanie, to jest fakt, fakt autentyczny dla idiotów
malgolina
2013-07-20 18:14:14
Ocena: -8(glosow:18)-+
Out,ale nasi dziadkowie robili tak dla siebie i tylko dla siebie (i nadal ludzie tak robią) i nie było to podyktowane względami religijnymi, tylko żywieniowymi. Wiesz, jesteśmy niejako w pułapce, nie możemy sobie pozwolić na zakup np. drogiej wołowiny, bo przez resztę miesiąca będziemy jeść chleb z masłem. Wiemy,że powinniśmy jeść mięso i wędliny dobrej jakości z jak najmniejszą ilością chemii, jednak ogranicza nas nasza sytuacja ekonomiczna, dlatego sięgamy po szajs, ryzykując w przyszłości chorobami.
Haemorrhage
2013-07-20 17:12:54
Ocena: 0(glosow:0)-+
Zielona Góra
Sklep obok "Asa" na Al. Wojska Polskiego na przeciw Lidla.
Smaczne było...
caleanka
2013-07-20 17:50:43
Ocena: 1(glosow:3)-+
Przyprawy to chemia? dziwne. (czosnek, pieprz, sol,rozmaryn)
marcin1975rm
2013-07-20 16:53:11
Ocena: 2(glosow:10)-+
Chłop oddaje świnię do skupu żywca za 4,20 za kilogram. Dlaczego dobry kawałek z tej świnki kosztuje po przerobieniu aż 40 złotych?
dryga4ever
2013-07-20 17:15:56
Ocena: 2(glosow:6)-+
bo większość tej świnki to kości flaki krew i skórka szynka np fajnie jak by się peklowała z 2 tygodnie zanim ją się uwędzi z dwóch kilo szynki otrzymujemy kilogram gotowej wędzonej kilkanaście godzin pysznej szyneczki ktoś musi jeszcze to zrobić poświęcić kupę czasu i pracy dlatego jet droga,za to szynka z marketu to syf z kilograma szynki po na szprycowaniu jej wszelkiego rodzaju gównami uzyskujemy 2kg gotowego produktu wędzana mechanicznie po pięci minutach jest gotowa dlatego kosztuje 20 zł a nie 40
Asmodei
2013-07-20 17:55:45
Ocena: 0(glosow:0)-+
Bardzo to przykre ale podaż w bardzo dużej większości tworzy część społeczeństwa która nie ma absolutnie żadnego pojęcia o żywności i przez tą właśnie część społeczeństwa niewyedukowanych pod tym kątem ceny normalnego jedzenia cały czas rosną . Prawda jest taka , że gdyby ludzie kupowali dobre jedzenie to ceny nie byłyby takie wysokie . Markety są największym sprzymierzeńcem zubożania się naszego społeczeństwa i nieuczciwych praktyk handlowych . Póki ludzie tego nie zrozumieją i nie będą kupowali od "sąsiada" regionalnych produktów to będzie coraz gorzej .
caleanka
2013-07-20 14:25:19
Ocena: 5(glosow:5)-+
Wszyscy twierdza ze ich jedzenie jest najlepsze. Jednoczesnie chca zarobic najwiecej.
Jak to pogodzic z faktem ze jedzenie jest coraz gorsze i drozsze?
paulinka31089
2013-07-20 14:10:49
Ocena: -1(glosow:3)-+
komentarz usunięty przez moderatora
paulinka31089
2013-07-20 14:09:02
Ocena: 0(glosow:0)-+
komentarz usunięty przez moderatora
raider667
2013-07-20 13:38:47
Ocena: -4(glosow:14)-+
1. Trzeba być strasznym plebsem żeby twierdzić że market to nie sklep ... ja pier***e jak nam społeczeństwo ogłupiało ... wszędzie te angielskie wstawki których nikt chyba nie rozumie. Mówi się SKLEP i SKLEP WIELKOPOWIERZCHNIOWY a nie sklep i market ...
2. Trzeba być strasznym wsiurem żeby kupować wędlinę poniżej 35zł za kilogram ... przecież tego się nie da jeść ... śmierdzi chemią i po 2 dniach nadaje się do wywalenia.
Na prawdę troszkę szacunku do własnego ciała ...
MagicznyZygmunt
2013-07-20 16:47:49
Ocena: 2(glosow:4)-+
Czy twoja matula upuściła cię kilka razy jak byłeś mały? Czy po prostu jesteś idiotą? Jeżeli taki z ciebie magnat to kupuj wędlinę i za 100 zł, ale przeciętny Kowalski jak by kupował taką wędlinę to by mu brakło na inne artykuły.
Nagasukaaa
2013-07-20 13:15:02
Ocena: 6(glosow:6)-+
Jestem rolnikiem - co roku ubijamy kilka świń i muszę wam powiedzieć, że i w marketach, i w sklepach was w konia robią. W marketach z zawartością a w sklepach z ceną (choć i jakość mięsa jest czasem dyskusyjna). Z własnego doświadczenia wiem, że rzadko kiedy sprzedam kilo mięsa za więcej jak 10zł (zależy jeszcze jakie mięso), no ale w marketach i sklepach dalej będziecie przepłacać.
MagicznyZygmunt
2013-07-20 16:50:52
Ocena: 2(glosow:2)-+
Problemy zaczynają się wtedy, gdy to mięso od Ciebie wyjdzie dalej. W cenę wchodzi transport+obróbka(wędzenie czy inne cuda)+ zysk. Każdy podmiot liczy sobie z zyskiem więc: zakład mięsny, hurtownia i sklep każdy nalicza większą cenę, by się opłacało. A, że sklepy dymają ludzi na lewo i prawo to już inna sprawa..
Nagasukaaa
2013-07-20 21:38:11
Ocena: 0(glosow:0)-+
Dokładnie. Dlatego rodzina i znajomi chcą brać jak najwięcej ode mnie byle nie musieć przepłacać po sklepach. Jeśli znacie kogoś kto ma i zarzyna świnie co jakiś czas to bijcie do niego po mięso, nie pożałujecie.
freak4life
2013-07-20 12:42:29
Ocena: -2(glosow:2)-+
It's all 'bout money.
C2ShadowMan
2013-07-20 12:06:44
Ocena: 6(glosow:10)-+
kilogram mięsa u rolnika 6zł. Szynka wędzona 40 zł/kg... Kto tu kogo robi w chooja?
lukasz111183
2013-07-20 16:35:11
Ocena: 0(glosow:0)-+
a ile twoim zdaniem powinna taka szynka kosztować ?? 6 zł to kosztuje kiloram żywca, pozostaje jeszcze kwestia wydajności żeźnej
sylwunia1701
2013-07-20 16:50:45
Ocena: 3(glosow:3)-+
samodzielne wyprodukowanie kilograma takiej szynki kosztuje ok 12 zł to dlaczego mam płacić 40zł
krzysiek9920
2013-07-20 11:47:22
Ocena: -4(glosow:10)-+
A teraz przez chwilę ruszcie swoimi tępymi głowami...
1kg słoniny na podwarszawskim bazarku to koszt 6-7zł. Kilogram kiełbasy cienkiej, czyli jak wy to nazywacie: GRILLOWEJ - 17zł/kg. Teraz weźmy te wysypiska śmieci w których kupujecie: Lidl, biedronka i inne - ceny zaczynają się od 6.99zł/kg. Ja to się dziwie, że nie świecicie w nocy. A jak to gówno wpiexxxalacie to się pewnie zajadacie mówiąc do siebie, rodziny lub znajomych: Patrzcie jaką to kiełbasę kupiłem na promocji!!! :D:D:D wy buraki.
xxxdraco
2013-07-20 11:33:17
Ocena: 1(glosow:5)-+
Co za bzdet. I jeszcze ten tytuł. Jasne, wolimy się truć świństwem z jewropy niż jeść swojskie mięsko i wędliny. Pieprzenie. Nas zwyczajnie na swojskie żarcie nie stać. To co? Mamy przestać jeść? Kto właścicielowi bronił dopasować się do cen w marketach?
grexi6
2013-07-20 11:30:55
Ocena: -3(glosow:9)-+
Gościu ma rację buraki z was i tyle. Polaczki zasrane wpi....lac to gówno marketowe . Pierogi też pewnie tam kupujecie polecam w tesco za 7.99 zł z mięsem . Ja pier.ole jak słyszę że mamy kryzys to mnie skręca ,a kiedy to niby nie było tego kryzysu?
grexi6
2013-07-20 11:28:50
Ocena: -1(glosow:5)-+
Gościu ma rację buraki z was i tyle. Polaczki zasrane wpi....lac to gówno marketowe . Pierogi też pewnie tam kupujecie polecam w tesco za 7.99 zł z mięsem . Ja pier.ole jak słyszę że mamy kryzys to mnie skręca ,a kiedy to niby nie było tego kryzysu?
Buahahahah
2013-07-20 11:11:32
Ocena: 7(glosow:9)-+
Właściciel wędliniarni to cham i prostak. Po pierwsze nie każdy E-XXX to chemia i nie każdy szkodzi.
Po drugie to co jest w supermarketach czy innych sklepach z wędlinami nie jest takie złe. Mowa tu o produktach za 20 zł, a nie za 7.99 zł napisane jako "szynka" czy "polędwica".
Po trzecie ceny rzędu 85 zł za 1 kg kabanosów są z kosmosu, nawet Niemca nie byłoby stać na regularne kupowanie!
maryska2112
2013-07-20 11:03:22
Ocena: 1(glosow:7)-+
Ja nie oceniam bo kupuje tez tansze produkty ale niekiedy lubie sobie kupic cos swojskiego..Ale nigdy napewno nie bede kupywac wedlin i miesa w marketach i supermarketach...pracowalam w jednym markecie i wiem co tam sie dzieje.. Jak kierowniczka sklepu kazala myc biale i sliskie kielbasy itd.. a po zwroceniu uwagi ze dzieci tez to moga jesc to sie dostawalo opier**dul na zapleczu.. co do cen to prawda ze niektore wedliny maja cene z kosmosu ale przynajmniej wiadomo ze dobre bez duzej ilosci solanki itd. I nie powinni obrazac ludzi, bo niestety nastaly ciezkie czasy.i nie kazdego stac
Renia_400
2013-07-20 10:54:01
Ocena: 10(glosow:10)-+
Wolą?? Niech pokażą chociaż jednego człowieka który woli żywić się tyrolską albo mortadelą zamiast szynką i kiełbasą za 40-50 zł/kg, tym stwierdzeniem zwyczajnie obrazili ludzi których nie stać na ich wędliny. Zwykłe chamstwo. Kiedyś były tylko dobre wędliny i w normalnych cenach, teraz ceny za coś co kiedyś było normą są kosmiczne. Wiadomo że wyrób takiej wędliny teraz jest droższy, ale niech chociaż nie obrażają ludzi.
matty1000
2013-07-20 10:43:58
Ocena: 0(glosow:2)-+
jest bieda, to idą tam, gdzie taniej. a druga sprawa, że coraz trudniej zaufać sprzedawcom, że ich produkty są najzdrowsze, najświeższe itd. każdy tak mówi i nie wiadomo komu wierzyć, wiec decyduje cena. a ceny np wędlin w supermarketach czasem są tak niskie, że nierealnym jest, by to COŚ było naturalnym mięsem, bo chodowca musiałby dokładać do tego interesu.
JacekPlacek777
2013-07-20 10:36:24
Ocena: 4(glosow:12)-+
Cała prawda o właścicielu sklepu-cham i burak!
Ubermensch
2013-07-20 10:51:06
Ocena: 6(glosow:8)-+
Reksikowi chodziło chyba o śrutę, czyli zmielone zboże. Ze śrutem to na dziki.
grzegomilo
2013-07-19 00:28:16
Ocena: 57(glosow:87)-+
taaak oczywiście cena nie gra roli... to nic że szynka w markecie kosztuje 23zł a w sklepie 40... to nic że najtańszą wędlinę kupisz za 15zł a swojską za 25...
ludzi po prostu nie stać na produkty tej jakości, w markecie ma wszystko tanio i w jednym miejscu, po prostu taniej i wygodniej a mięso i przetwory są strasznie drogie to powód a nie to że wolimy się truć
puchu
2013-07-20 10:36:52
Ocena: 4(glosow:12)-+
a niby jak ma kosztować 15 zł jak trzeba 150kg mięsa na 100kg przetworów, a w tej za 15zł użye jest 50kg mięsa (sprawdź skład jeśli nie wierzysz). I po prostych obliczenach wychodzi, że za tę droższą płacisz połowe ceny, za kilogram mięsa, ale właśnie ludzie wolą 'tanie gówno', a nie mięso.
Absurdy polecane przez Wiocha.pl
główna
Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.
.: Kontakt z nami :.
.: Regulamin strony :.
FIREFOX:0