Ukryj komentarze(38)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Łowca
paoka
2013-09-02 09:17:32
Ocena: 21(glosow:23)-+
Za takie rzeczy to wiezeienie a nie kary finansowe. Ja jakbym tesciowa trul to by mnie zamkneli.
gwen12
2013-09-13 19:48:28
Ocena: 2(glosow:2)-+
Zapewne większość smażalni tak wygląda, gdyby sanepid inaczej działał to pozamykali by te śmierdzące budy. Ludzie są cwani gdyby nie byli to dawno nie byłoby takiego syfu o którym każdy wie ale nic się nie robi.Wszystko jest mrożone,nieświeże i z frytkownicy - tak wyglądają podrzędne budy nad morzem.Nawet Gesslerowa takiego dziadostwa chyba nie widziała ....
marcin2888
2013-09-13 04:12:56
Ocena: 2(glosow:4)-+
Fajny reportaż. Więcej takich akcji a możeee coś zmienimy...
neo86
2013-09-13 15:18:02
Ocena: -7(glosow:9)-+
Widzę rozpieszczone kasą rodziców bachory tu się wypowiadają ... To powodzenia i jeszcze mniej miejsc pracy po takich akcjach ! Ja też bym nie zjadł tego co tam szykowali w kuchni ale chciałbym w 3 dni zarobić stówkę ! Bo szukam już dłuuugo pracę choćby za 500 zł / miesiąc ! I nie mogę znaleźć ...
Fredra
2013-09-12 20:16:09
Ocena: 0(glosow:0)-+
Ja się pytam czego się ludzie spodziewają jak filet świeży z halibuta (mieszkam nad morzem i mam sprawdzone sklepy z rybami, to są ceny detaliczne nie hurtowe) kosztuje ok 70 zł/kg a oni chcą za 12 zł zestaw obiadowy z ta właśnie rybą. Łosoś podobnie, dorsz taniej bo ok 20 zł, flądra zbliżona do dorsza. A to koszt samej ryby, do tego trzeba doliczyć wypłaty kucharzy, opłaty za lokal, podatki i kieszeń bez dna szefa. Wybór prosty: zapłać więcej z RYBĘ albo mniej za stoperan.
LepszyMaysterek
2013-09-12 17:50:03
Ocena: 2(glosow:2)-+
Aż mi w domu zaśmierdziało z tej budy.
malibuu1221221221
2013-09-12 17:29:50
Ocena: 5(glosow:5)-+
A ja się jak głupi cieszę gdy mam dużo sosu xD
leviticus_1
2013-09-12 17:26:40
Ocena: -4(glosow:4)-+
Nie ma jak refleks. Reportaż z przed półtorej roku
misiomisio
2013-09-12 17:02:13
Ocena: 2(glosow:2)-+
Tak nas zatruli w Zakopanym ze przez 3 dni w pokoju hotelowym siedzielismy. I wez tu wyjedz za nurlop czlowieku ciezko pracujacy!
segal226
2013-09-12 15:20:54
Ocena: 2(glosow:2)-+
Za pracownika który przepracował legalnie 3 dni właściciel powinien zapłacić prawie 700 PLN podatków ,składek i bóg wie czego ,a panowie z sanepidu się dziwią jak można takie cyrki z jedzeniem odstawiać . A odpowiedź jest taka 700PLN za 3 DNI LEGALNEJ PRACY.
To nie z winy pracodawców ludzie kombinują i łamią przepisy sanepidowskie to wina przepisów i paragrafów dotyczących zatrudnienia i składek która zmusza pracodawcę do kombinowania .
700PNL za 3DNI .
malgolina
2013-09-12 17:09:25
Ocena: 1(glosow:1)-+
Pan z sanepidu się tak wypowiada, ale tajemnicą nie jest,że często ludzie z sanepidu udając się na kontrolę do jakiegokolowiek lokalu,wynoszą pełne siaty fantów i wpisują,że wszystko jest w porządku ;) Poza tym sprawa nie dotyczy zapłaty a żywności. Oleju nie wymienia się,bo właściciel chce zaoszczędzić. Wszystko co się da wymieszać z sosem czy doprawić i usmażyć a nie grzeszy świeżością, ląduje na talerzu klienta ;)
otookojokoono
2013-09-12 13:45:18
Ocena: 0(glosow:0)-+
W zeszłe wakacje zamówiłem w Niechorzu pizzę z szynką. Ta według menu szynka to w rzeczywistości był pokrojony w plasterki "przysmak śniadaniowy" z konserwy.
kraszer
2013-09-12 12:19:24
Ocena: 2(glosow:2)-+
Zawsze chcialem zostac sanepidem pozamykal bym te wszystkie bary i sklepy bo takie sytuacje zdazaja sie nagminnie! Sol do posypywania ulic wykorzystywana jest w masarniach, odpadki po innch klientach podaje sie kolejnym ,zepsute jedzenia odswierza sie i podaje jako swieze ,wedliny i kielbasy myje sie ludwikiem ,sery obkraja a tatara nawet pies nie chce jesc! najlepsze jest to ze nawet po wykryciu takiej afery ludzie ktorzy ow afere wykryli podawani sa do sadu a baru ,sklepu czy innego zakladu nikt nie pokaze publiczne bo nie jest to zgodne z prawem.
nicia89
2013-09-12 12:05:35
Ocena: 1(glosow:1)-+
A potem człowiek jedzie nad morze, głód doskwiera a w okolicy nie ma prawie nic poza takimi budkami..
Co zrobić?
Tracić czas na szukanie czegoś wiarygodniejszego czy rozkoszować się pięknem morza?
Częsta odpowiedź- zjeść byle co na szybko i wracać na plaże..
Skutek: problemy z żołądkiem, biegunki, wymioty...
Szkoda urlopu...
Paolcia2486
2013-09-12 12:27:06
Ocena: 1(glosow:1)-+
To nie jest kwestia, że nie ma prawie nic poza takimi budkami. Jest, chociażby to miałabyć przyhotelowa restauracja. Ale po 1 drożej, po 2 nie przy samej plaży, po 3 ludzie kochają jeść te świństwa! Smażona ryba z frytkami, hamburgery, pity, kebaby, nie jemy tego z przymusu, tylko z chęci.
nicia89
2013-09-12 16:42:08
Ocena: 0(glosow:0)-+
Z tym, że drożej to oczywiście zgadzam się w 100%, no i w tym pewnie główny problem.. Nie każdy może pozwolić sobie na "luksus" restauracji, ja sama jak bywałam nad wodą to wolałam sobie kupić wcześniej coś do jedzenia w markecie jako alternatywę dla jedzenia na miejscu..
bernadotte
2013-09-12 11:50:26
Ocena: 0(glosow:0)-+
W materiale ciągle mówią kucharz, kucharka itp, to że ktoś robi dla kogoś jedzenie nie znaczy, że jest kucharzem. Prawdziwy, NIGDY by takiego śmiecia klientowi nie podał.
Baron_Sanedi
2013-09-12 11:21:35
Ocena: 3(glosow:9)-+
dalej uważacie ze TVN kłamie?
Absurdy polecane przez Wiocha.pl
Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.
.: Kontakt z nami :.
.: Regulamin strony :.
FIREFOX:0