Ukryj komentarze(35)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Łowca
dejveet
2014-07-10 22:36:14
Ocena: 58(glosow:70)-+
a wziąłeś pod uwagę: odmiany pomidorów, kiedy zostały zerwane, gdzie rosły, zapewne jest jeszcze dużo innych czynników, nie jestem rolnikiem i na chwilę obecną nic więcej nie przychodzi mi do głowy.
Zeusek
2014-07-13 01:57:59
Ocena: 0(glosow:2)-+
Pomijajac fakt ze nie tak kraja sie pomidory to zywnosc genetycznie modyfikowana jest po to zeby ulatwic nam zycie oczywiscie nie mowie o tym ze kurczaki swieca w nocy albo ze truskawki sa niebieskie ale lepiej miec twardego swiezego pomidora dluzej ktorego latwiej sie je niz rozpackanego prawda?
szatanoslaw
2014-07-12 19:46:08
Ocena: 1(glosow:1)-+
To są dwie odmiany pomidorów! Swoją drogą to ten po prawej jest naturalnym pomidorem, a odmianę po lewej stworzył człowiek.
A co do pomidorów to ja lubię te podłużne.
Samwise_Gamgee
2014-07-12 03:58:46
Ocena: 0(glosow:0)-+
ja tam wole malinówki
stanlej203
2014-07-11 22:46:43
Ocena: 0(glosow:0)-+
Kupcie pomidor z Biedronki, a kupcie ze zwykłego spożywczego. Też zobaczycie różnice. Tym pierwszym jakby kogo w łeb rzucił, to by zabił.
przesmieszne
2014-07-11 21:45:26
Ocena: -2(glosow:2)-+
@bolek, a którą wolisz?
Morron
2014-07-11 20:36:16
Ocena: -1(glosow:1)-+
Widac wszystko po prawej miąsz jes bialy, niektore pestki niedojrzale(czarne, zielone- chyba jakosc zdjecia) jest to wynik tego ze pomidory dojrzewaly w szkrzynkach w transporcie, poniewaz zostaly wyslane do polski z drugiego konca europy azji lub ameryki pld, taka ciekawostka kiedys warzywa i owoce byly spryskiwane przed trasportem , juz teraz dobrze nie pamietam jakims balsamem do zwok czy czyms podobnym zanim odkryli ze jest to mega trujace teraz stosuje sie pestycydy.. Podobno kazdy owoc czy warzywo z zagranicy powinno sie szorowac zanim je zjemy zeby zmyc ta chemie.. Pozdro
Nagasukaaa
2014-07-11 16:43:01
Ocena: 0(glosow:0)-+
Inny gatunek mądralo.
kontek141187
2014-07-11 14:45:25
Ocena: 1(glosow:1)-+
To nie chemia tylko odmiana :/
szatano999
2014-07-11 12:43:07
Ocena: 3(glosow:3)-+
Ja bym sobie dał rękę uciąć że te czerwone rozmemlane i z chłodni to są tymi nafaszerowanymi chemią a te po prawej to świeże jeszcze w pełni niedojrzałe z ogródka.
neurotyczny_jan
2014-07-11 19:17:32
Ocena: 1(glosow:1)-+
i cykliści, nie zapominajmy o cyklistach!
rzeznianumer5
2014-07-11 12:01:28
Ocena: 2(glosow:2)-+
Po lewej inny gatunek po prawej inny gatunek.
kermitzaba87
2014-07-11 10:55:17
Ocena: 2(glosow:2)-+
Na świecie jest sporo odmian, po za tym ten po prawej jest jeszcze po prostu niedojrzały no ale w sklepie musza takie być bo inaczej po 1-2 dniach byłyby do wyrzucenia.
Chomick
2014-07-11 10:28:41
Ocena: 3(glosow:5)-+
Jestem ogrodnikiem i powiem wam, że odmian pomidorów jest bardzo dużo. Każda inaczej smakuje i inaczej wygląda. Sam hodowałem (w sumie) około 10 odmian pomidorów (po dwie lub trzy w sezonie). Poza tym pomidory dojrzewają podobnie jak banany - czyli niezależnie od krzaka. Można je zerwać na zielono (ale też nie za bardzo zielono) i same dojrzeją po pewnym czasie. Nie będzie dużej różnicy w smaku między tymi dojrzałymi na drzewku. Dużą różnicę w smaku dają nawozy i klimat oraz sama opieka nad pomidorami.
pawelwiktor15
2014-07-11 10:39:29
Ocena: 2(glosow:2)-+
zgadzam sie z tobą. dodatkowo te ze sklepu nie sa jeszcze tak dojrzałe jak te drugie :)
to nie wiocha :)
kocurxtr
2014-07-11 11:12:30
Ocena: -2(glosow:2)-+
ok, polecam prosty test - połóżcie dwa pomidory (niezależnie od odmiany) o podobnym stopniu dojrzałości na tależyku przy oknie - swojski i z marketu; ten z marketu poleży 2-3 tygodnie i będzie twardy, swojski góra po kilku dniach będzie papką do sprzątnięcia; chemia panie... chemia podtrzymuje ten marketowy shit...
bleblezuza
2014-07-11 12:49:13
Ocena: 2(glosow:4)-+
No jakaś chemia na pewno jest. Ale dzięki niej, ludzie nieposiadający możliwości uprawy własnych warzyw, mają szanse nabyć je w rozsądnej cenie. Jeśli komuś nie pasuje, niech sam hoduje, albo kupuje w sklepach z ekologiczna żywnością. Nikt na siłę tych marketowych pomidorów nikomu nie wciska.
dertaz
2014-07-10 22:12:25
Ocena: 2(glosow:4)-+
ostatnio był program o tym, jak rozpoznać dobre pomidory.
Pomidory po prawej nie muszą mieć więcej chemii niż te po lewej. Po prostu zostały zerwane gdy były nie dojrzałe, i doszły dopiero w transporcie, dlatego s a twarde i białe w środku, a w smaku 3 razy gorsze od swoiskich.
Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.
.: Kontakt z nami :.
.: Regulamin strony :.
FIREFOX:0