lub  Dołącz
Wiocha.pl - Absurdy polskiego Internetu
główna
Dodano: 10.07.2014, 20:52:26   przez: HakanSzwili
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 203  Zgłoś nadużycie
Ukryj komentarze(35)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
 Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
dejveet
2014-07-10 22:36:14
Ocena: 58(glosow:70)-+
a wziąłeś pod uwagę: odmiany pomidorów, kiedy zostały zerwane, gdzie rosły, zapewne jest jeszcze dużo innych czynników, nie jestem rolnikiem i na chwilę obecną nic więcej nie przychodzi mi do głowy.

tyfus777
2014-07-14 17:38:51
Ocena: 0(glosow:0)-+
weź zdjęcie np. Cindy Crawford czy tam innej Sashy Grey i swoje i porównaj swój ryj i jej buźkę

Zeusek
2014-07-13 01:57:59
Ocena: 0(glosow:2)-+
Pomijajac fakt ze nie tak kraja sie pomidory to zywnosc genetycznie modyfikowana jest po to zeby ulatwic nam zycie oczywiscie nie mowie o tym ze kurczaki swieca w nocy albo ze truskawki sa niebieskie ale lepiej miec twardego swiezego pomidora dluzej ktorego latwiej sie je niz rozpackanego prawda?

re_24
2014-07-12 20:33:44
Ocena: 0(glosow:0)-+
Taki Ch.j Dzisiaj jadłem identyczne pomidory jak te z lewej, czerwoniutkie, eleganckie, świeże, z ogródka i ...bez smaku. I jeszcze do tego z kiścią sprzedawane. Czyli nie kupujcie jedzenia w sklepach, HODUJCIE I UPRAWIAJCIE SAMI W DOMU!!!

szatanoslaw
2014-07-12 19:46:08
Ocena: 1(glosow:1)-+
To są dwie odmiany pomidorów! Swoją drogą to ten po prawej jest naturalnym pomidorem, a odmianę po lewej stworzył człowiek. A co do pomidorów to ja lubię te podłużne.

Samwise_Gamgee
2014-07-12 03:58:46
Ocena: 0(glosow:0)-+
ja tam wole malinówki

ken299
2014-07-11 23:43:35
Ocena: 0(glosow:0)-+
zdrowa chemia,nie jest zła

stanlej203
2014-07-11 22:46:43
Ocena: 0(glosow:0)-+
Kupcie pomidor z Biedronki, a kupcie ze zwykłego spożywczego. Też zobaczycie różnice. Tym pierwszym jakby kogo w łeb rzucił, to by zabił.

bolek725
2014-07-11 20:55:25
Ocena: 0(glosow:0)-+
Trochę to wygląda jak porównanie dziewicy, do ryczącej 60-tki...

przesmieszne
2014-07-11 21:45:26
Ocena: -2(glosow:2)-+
@bolek, a którą wolisz?

ekior
2014-07-11 20:41:26
Ocena: 0(glosow:0)-+
pewnie brakuje POTASU, a ten twoj po lewej wyglada na dojrzalego az za bardzo, ale to mzoe kwestia swiatla

Morron
2014-07-11 20:36:16
Ocena: -1(glosow:1)-+
Widac wszystko po prawej miąsz jes bialy, niektore pestki niedojrzale(czarne, zielone- chyba jakosc zdjecia) jest to wynik tego ze pomidory dojrzewaly w szkrzynkach w transporcie, poniewaz zostaly wyslane do polski z drugiego konca europy azji lub ameryki pld, taka ciekawostka kiedys warzywa i owoce byly spryskiwane przed trasportem , juz teraz dobrze nie pamietam jakims balsamem do zwok czy czyms podobnym zanim odkryli ze jest to mega trujace teraz stosuje sie pestycydy.. Podobno kazdy owoc czy warzywo z zagranicy powinno sie szorowac zanim je zjemy zeby zmyc ta chemie.. Pozdro

sirmatti
2014-07-11 20:05:50
Ocena: 2(glosow:2)-+
skąd mamy mieć pewność że te pomidory nie są ze sklepu tylko 1 ma tydzien a 2 ma kilka godzin po zbiorze?? porównując czego nie dałes tej samen odmiany,tego samego czasu po zbiorze i warunków ?

Agona
2014-07-11 17:24:34
Ocena: 1(glosow:1)-+
wiekszosc ludzi na wiocha.pl nie ma pojecia o zywnosci, produkcji, handlu itp. tylko sie osmoeszaja i kompromituja lacznie z adminem ktory wrzuca taki szit

wonskee
2014-07-11 17:14:29
Ocena: 1(glosow:1)-+
ciekawe czy odmiana jest ta sama....

Nagasukaaa
2014-07-11 16:43:01
Ocena: 0(glosow:0)-+
Inny gatunek mądralo.

kontek141187
2014-07-11 14:45:25
Ocena: 1(glosow:1)-+
To nie chemia tylko odmiana :/

unity
2014-07-11 14:29:37
Ocena: 1(glosow:1)-+
te po prawej radioaktywne

szatano999
2014-07-11 12:43:07
Ocena: 3(glosow:3)-+
Ja bym sobie dał rękę uciąć że te czerwone rozmemlane i z chłodni to są tymi nafaszerowanymi chemią a te po prawej to świeże jeszcze w pełni niedojrzałe z ogródka.

Jattaman
2014-07-11 12:45:31
Ocena: 2(glosow:2)-+
Baba ze wsi prawdę Ci powie ;)

MINTOR
2014-07-11 12:38:26
Ocena: 2(glosow:8)-+
Ja yebie, co za żenada, to są 2 inne gatunki pomidorów, a yebany kretyn będzie pod publiczkę pyerdolił, że chemia... a za tym wszystkim pewnie stoją żydzi i iluminaci, nie? (-) tępy chuyu.

neurotyczny_jan
2014-07-11 19:17:32
Ocena: 1(glosow:1)-+
i cykliści, nie zapominajmy o cyklistach!

rzeznianumer5
2014-07-11 12:01:28
Ocena: 2(glosow:2)-+
Po lewej inny gatunek po prawej inny gatunek.

Loczekzmc
2014-07-11 11:22:55
Ocena: 2(glosow:2)-+
Wielkie mi mecyje, teraz wszystko jest chemią. Kolumb się znalazł kuźwa.

kermitzaba87
2014-07-11 10:55:17
Ocena: 2(glosow:2)-+
Na świecie jest sporo odmian, po za tym ten po prawej jest jeszcze po prostu niedojrzały no ale w sklepie musza takie być bo inaczej po 1-2 dniach byłyby do wyrzucenia.

masakra01
2014-07-11 10:40:28
Ocena: 1(glosow:3)-+
komentarz usunięty przez moderatora

brej
2014-07-11 10:39:23
Ocena: -1(glosow:1)-+
skonczcie z ta chemia kur banda niedouczonych baranow ktorej laduja do łbów chemia chemia tak biora 10kg persila i yep w pomidory...

Chomick
2014-07-11 10:28:41
Ocena: 3(glosow:5)-+
Jestem ogrodnikiem i powiem wam, że odmian pomidorów jest bardzo dużo. Każda inaczej smakuje i inaczej wygląda. Sam hodowałem (w sumie) około 10 odmian pomidorów (po dwie lub trzy w sezonie). Poza tym pomidory dojrzewają podobnie jak banany - czyli niezależnie od krzaka. Można je zerwać na zielono (ale też nie za bardzo zielono) i same dojrzeją po pewnym czasie. Nie będzie dużej różnicy w smaku między tymi dojrzałymi na drzewku. Dużą różnicę w smaku dają nawozy i klimat oraz sama opieka nad pomidorami.

morusxyz
2014-07-11 02:27:43
Ocena: -1(glosow:3)-+
cały rok pomidory są,ale tymi pomidorami z sieci sklepowych to oko można wybić takie twarde ,a działkowymi możemy się cieszyc przez krótki okres ,no h taki klimat mamy

dejveet
2014-07-10 22:36:14
Ocena: 58(glosow:70)-+
a wziąłeś pod uwagę: odmiany pomidorów, kiedy zostały zerwane, gdzie rosły, zapewne jest jeszcze dużo innych czynników, nie jestem rolnikiem i na chwilę obecną nic więcej nie przychodzi mi do głowy.

pawelwiktor15
2014-07-11 10:39:29
Ocena: 2(glosow:2)-+
zgadzam sie z tobą. dodatkowo te ze sklepu nie sa jeszcze tak dojrzałe jak te drugie :) to nie wiocha :)

hagen24
2014-07-11 10:56:32
Ocena: 4(glosow:4)-+
Tak właśnie jest. Mam niedużą szklarnię i parę krzaków pomidorów na własny użytek.Teraz mam 3 odmiany. Każda odmiana wygląda i smakuje inaczej.

kocurxtr
2014-07-11 11:12:30
Ocena: -2(glosow:2)-+
ok, polecam prosty test - połóżcie dwa pomidory (niezależnie od odmiany) o podobnym stopniu dojrzałości na tależyku przy oknie - swojski i z marketu; ten z marketu poleży 2-3 tygodnie i będzie twardy, swojski góra po kilku dniach będzie papką do sprzątnięcia; chemia panie... chemia podtrzymuje ten marketowy shit...

bleblezuza
2014-07-11 12:49:13
Ocena: 2(glosow:4)-+
No jakaś chemia na pewno jest. Ale dzięki niej, ludzie nieposiadający możliwości uprawy własnych warzyw, mają szanse nabyć je w rozsądnej cenie. Jeśli komuś nie pasuje, niech sam hoduje, albo kupuje w sklepach z ekologiczna żywnością. Nikt na siłę tych marketowych pomidorów nikomu nie wciska.

dertaz
2014-07-10 22:12:25
Ocena: 2(glosow:4)-+
ostatnio był program o tym, jak rozpoznać dobre pomidory. Pomidory po prawej nie muszą mieć więcej chemii niż te po lewej. Po prostu zostały zerwane gdy były nie dojrzałe, i doszły dopiero w transporcie, dlatego s a twarde i białe w środku, a w smaku 3 razy gorsze od swoiskich.

palma0778
2014-07-10 21:20:40
Ocena: 2(glosow:6)-+
Te po prawej lepsze

kawusia facebook hopaj

Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.


.: Kontakt z nami :.

.: Regulamin strony :.

FIREFOX:0