Ukryj komentarze(19)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Szyderca
zaldbag
2014-09-23 09:04:44
Ocena: 9(glosow:11)-+
Prosta sprawa. "Masło 3/4" to nazwa produktu o zawartości tłuszczu mlecznego od 60% - 65%. Jak coś ma powyżej 80% tłuszczu mlecznego, to może się nazywać "Masło".
ToRnADo147
2014-09-24 17:37:05
Ocena: -1(glosow:1)-+
komentarz usunięty przez moderatora
Townsville
2014-09-23 01:29:30
Ocena: 1(glosow:1)-+
Dlatego masz minusy bo prawde mowisz :)
lokalny
2014-09-22 18:22:35
Ocena: -2(glosow:4)-+
Witam. Zajmowałem się badaniem masła na studiach, w tym tego. Te masło z nazwy sugeruję klientowi o zawartości tłuszczu 75%, a w składzie 60%, jest to robienie idiotę z klienta, zgodne z prawem. Pełno jest takich maseł, jeśli masło ma w nazwie śmietankowe itp., jest to wyrób masła drugiej klasy, albo masło podobne. Normy dla masła, 83% tłuszczy dla masła extra (najwyższakl), poniżej podróba. Masło śmietankowe jest masłem drugiej kategorii, normy mówią o 73 %. Jeśli masło ma dziwne tytuły w nazwie (np masmix), to podróba. Normy wcześniej były jeszcze wyższe, ale przez wejście do UE poszły w dół
główna
Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.
.: Kontakt z nami :.
.: Regulamin strony :.
FIREFOX:0