Ukryj komentarze(31)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Łowca
Xanthos
2017-11-16 18:58:12
Ocena: 16(glosow:20)-+
Bułka ze schabowym była daniem, jakie dostawałem na każdą wycieczkę od mamy. Smaczne i pożywne. Super!
koreperytor12
2017-11-17 18:59:01
Ocena: 4(glosow:4)-+
komentarz usunięty przez moderatora
koreperytor12
2017-11-17 15:12:05
Ocena: 1(glosow:1)-+
komentarz usunięty przez moderatora
nissin
2017-11-17 13:38:19
Ocena: -4(glosow:6)-+
Minusy platnej propagandy, nigdy nie zmienia faktow! Tylko osmieszaja wiejskie badziewie elektoratu PiSu.
Nightcrawler39
2017-11-17 14:54:01
Ocena: -2(glosow:2)-+
My nie dajemy dupy tak jak ty żeby na wszystko nas stać polaczku .
Nightcrawler39
2017-11-17 15:13:07
Ocena: 3(glosow:5)-+
A to sorry jak Niemcem to dajesz wszystkim emigrantom .
koreperytor12
2017-11-17 18:43:34
Ocena: 0(glosow:2)-+
komentarz usunięty przez moderatora
koreperytor12
2017-11-18 08:20:17
Ocena: 0(glosow:0)-+
komentarz usunięty przez moderatora
daniel16126
2017-11-17 12:42:10
Ocena: 1(glosow:1)-+
Wszystko fajnie, chętnie zjadłbym coś takiego, ale gdzie tu wiocha???
biedron444
2017-11-17 11:09:57
Ocena: 2(glosow:2)-+
super super SUPER :) oby wiecej czegoś takiego :)
SalfordLad
2017-11-16 19:25:13
Ocena: 0(glosow:6)-+
kupujac kebaba osiedlasz araba
caleanka
2017-11-17 14:11:34
Ocena: -1(glosow:1)-+
Kebab jest daniem tureckim, Turcy nie sa arabami. Turcy sa obecnie jedynymi przyjaciolmi Polski. Po ostatniej wizycie Erdogana w Polsce. Uczyl Kaczynskiego tureckiej "demokracji".
caleanka
2017-11-17 10:31:20
Ocena: 0(glosow:6)-+
"Niedzielny schabowy i inne niepolskie potrawy. Polacy żyjemy w złudnym przekonaniu, że kotlet schabowy jest tradycyjną potrawą polską, która wywodzi się z kuchni staropolskiej. OTÓŻ NIC BARDZIEJ MYLNEGO!!!Sznycel wiedeński od przeszło 150 lat cieszy się uznaniem smakoszy na całym globie. Jest do austriacka potrawa, na którą składa się kawałek cielęciny panierowanej w bułce tartej, usmażonej na maśle. Podania ustne głoszą, że hrabia Joseph Radetzky przywiózł z Włoch do Wiednia sznycel przygotowany na wzór włoski.Kolejną potrawą polską-niepolską jest bigos." - o-historii.pl
caleanka
2017-11-17 10:41:58
Ocena: -1(glosow:3)-+
"Polska kuchnia nie sprzyja zdrowiu. Głównie apeluję do rodziców, którzy karmią niejadków pierogami, ciesząc się, że dziecko tak pięknie je kolejną porcję pustych kalorii. Sądzę, że wynika to głównie z tego, że mózg człowieka na początku jego istnienia zaprogramowany jest na zdrowe białko i węglowodany złożone, oraz porcję tłuszczy, a nie ich nadmiar.Stąd u dzieci awersja do tłuszczy zwierzęcych, jak np. kotletów obciekających w tłuszczu. A to właśnie nasza Polska kuchnia." - wielkiezarcie.com
caleanka
2017-11-17 11:44:23
Ocena: -3(glosow:3)-+
"Opublikowanie przepisu na schabowego przyprawiło wielu o ból głowy. Bo jak to można "propagować germańskiego ducha w kuchni narodowej"? Schabowy, golonka, a także szynki, kindziuki i kiełbasy z wieprzowiny wydają się nam tradycyjnymi, odwiecznymi daniami kuchni polskiej. Nie dajmy się zwieść temu przekonaniu.Jarosław Dumanowski przekonuje nas, że ich „awans do grona dań cenionych i opisywanych w książkach kucharskich jest stosunkowo świeżej daty i wiąże się z upadkiem staropolskiej kuchni szlacheckiej, która w końcu XVIII i na początku XIX wieku nie oparła się naporo
caleanka
2017-11-17 11:46:49
Ocena: -1(glosow:1)-+
- naporowi francuskiego wyrafinowania, niemieckiej przyzwoitości i ludowej prostoty" I tu zaczynają się przysłowiowe schody, bowiem do dziś my – Polacy żyjemy w złudnym przekonaniu, że kotlet schabowy jest tradycyjną potrawą polską, która wywodzi się z kuchni staropolskiej. OTÓŻ NIC BARDZIEJ MYLNEGO!!!" o-historii.pl-
caleanka
2017-11-17 11:55:07
Ocena: -1(glosow:1)-+
"W staropolskich książkach kucharskich wieprzowina nie należała do najbardziej popularnych mięs. Jednakże jak wskazuje nam wybitny badacz sztuki kulinarnej i wyżywienia Jarosław Dumanowski – "to jednak opisy specjałów kuchni francuskiej i niemieckiej. Trudno, więc nazwać ją "staropolską", poza tym jest to już wiek XIX i wieprzowina dominuje w książkach kulinarnych z tego okresu. Wcześniej bywało różnie" W Polsce po raz pierwszy przepis na schabowego pojawił się dopiero w II połowie XIX wieku." - o-historii.pl
TakaSeJa
2017-11-17 13:04:24
Ocena: 2(glosow:4)-+
@caleanka A niech se będą te schabowe z bigosem nawet wytworem Inków czy Majów. Niech se będą niezdrowe i niech prowadzą do awersji na tłuszcz, czy ludzi. Mogą nawet powodować uczulenie na kocią sierść i zapalenie ucha środkowego... Mam to gdzieś. Jem, bo lubię i nie zamierzam zmieniać swoich żywieniowych nawyków i upodobań, bo są akurat niemodne w danym sezonie.
nissin
2017-11-17 13:25:23
Ocena: -4(glosow:4)-+
Teraz wszyscy wiedza ze PRAWDA jest tylko jedna: Rydzyka, Kaczynskiego, PiSu i ONR....
główna
Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.
.: Kontakt z nami :.
.: Regulamin strony :.
FIREFOX:0