lub  Dołącz
Wiocha.pl - Absurdy polskiego Internetu
Co tam zdrowie i smak konsumenta. Byle zarobić jak najwięcej...
główna
Dodano: 01.11.2019, 09:13:02   przez: Gall Anonim
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 87  Zgłoś nadużycie
Ukryj komentarze(17)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
 Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
michalng
2019-11-01 21:52:58
Ocena: 8(glosow:8)-+
W drugim tez tak jest. Przecier jest żadszy (niz gotowy katchup) wiec trzeba pozbawic go czesci wody. W pierwszym przypadku napisali ile pomidorów zurzyli na 100 gram produktu- co kompletnie nie daje pojecia ile procent przecieru (czyli pomidorów) zawiera gotowy produkt. W drugim przypadku napisali juz uczciwie ile procent produktu to przecier, wyglada to gorzej ale jest uczciwsze. Oczywiscie w obu produktach jest pewna róznica (widac to bo rózni sie ilosc weglowodanów w produkcie) ale jest raczej niewielka.

probeczka
2019-11-04 11:17:08
Ocena: -1(glosow:1)-+
To jeszcze zobaczcie ile cukru: Pudliszki: na 100 ml aż 29 gramów. Prawie 1/3 w tej butelce to sam cukier. Ale inni nie lepsi: Kotlin: 23 g. Inni podobnie. Jeszcze tylko reaktywowany Międzychód ma co najwyżej 19 g i do tego zagęszczany jest przecierem warzywnym a nie "niewiadomo czym".

Banios
2019-11-04 08:41:27
Ocena: -1(glosow:1)-+
7 łyżek cukru/ 100 g. Smacznego. Najlepszy jest zagętnik - skrobia kukurydziana. Kiedyś keczup to była przyprawa teraz to blizej do wyrobów cukierniczych. Otyłość i cukrzyca gwarantowana. Do zobaczenia na oddziale wewnętrznym lub na hirurgii naczyniowej.

lordwoder
2019-11-03 13:02:03
Ocena: 0(glosow:0)-+
Aż nie wierzyłem. Niestety to prawda :(

art-b
2019-11-03 08:54:56
Ocena: 0(glosow:0)-+
Najlepszy keczup Włocławek. Według rankingu ma w składzie najwięcej pomidorów

kozpiter1977
2019-11-03 01:31:34
Ocena: 0(glosow:0)-+
Ketchup robi się z przecieru pomidorowego. najlepsze mają około 86% koncentratu pomidorowego , seler natomiast nadaje pikantny smak

gsk08_15
2019-11-01 18:44:04
Ocena: 0(glosow:2)-+
Pomidor, czerwone złoto Chin. Włosi ich nauczyli, maszyny dostarczyli i teraz chińczycy są głównymi dostawcami koncentratu dla znanych marek typu "Heinz" które go rozrzedzają, jakieś substancje zwiększające objętość dodają i pod własnym znakiem firmowym sprzedają.

bobasse
2019-11-02 20:39:32
Ocena: 1(glosow:3)-+
Byłeś Ty kiedy w Pudliszkach? Wokół Heinza wszędzie jak spojrzeć są pomidory, pola pomidorów, przyczepy pomidorów, tam ludzie chyba w większości zaopatrują ten koncern w pomidory. W samej fabryce żadnych beczek itp opakowań nie widziałem, by stwierdzać, że importują to zza granicy. Ale co tam, zmyślić, puścić w eter i siać propagandę. Kretynizm...

nile25
2019-11-02 22:35:24
Ocena: -1(glosow:1)-+
Nie wiem jak Heinz, ale Pudliszki na 100% dodają do swoich wyrobów przecier z Chin. Przywożą to w białych, 1000 litrowych zbiornikach i dodają to dziadostwo w iluś procentach by zaoszczędzić na kosztach produkcji.

rafirafi76
2019-11-01 14:03:01
Ocena: -1(glosow:1)-+
komentarz usunięty przez użytkownika

Jarekra
2019-11-01 13:17:48
Ocena: 0(glosow:0)-+
Bo pomidory w keczupie powinny być w kawałkach!!

Kowallo32
2019-11-01 12:50:51
Ocena: 0(glosow:2)-+
komentarz usunięty przez moderatora

michalng
2019-11-01 11:07:16
Ocena: -1(glosow:5)-+
I o co chodzi ? Przeciez skład jest w zasadzie ten sam? Przecier pomidorowy to sa przetarte pomidory, do tego cukier, ocet, skrobia, aromaty, pryprawy i zioła.

vlad888
2019-11-01 11:14:24
Ocena: -1(glosow:7)-+
To zjedz słoik przecieru pomidorowego i zjedz całego pomidora zobaczymy czy zauważysz różnice w smaku...

michalng
2019-11-01 11:33:36
Ocena: 0(glosow:2)-+
Przecier pomidorowy to przetarte pomidory. Skład dobrego przecieru to 100% pomidory. Przeciery zadko występuja w słoikach czesciej w butelkach i za bardzo nie mozna go zjeść tylko raczej wypić. Wydaje mi sie ze mylisz przecier pomidorowy z koncentratem pomidorowym. Jak wezmiesz całego pomidora i go przetrzesz przez sitko uzyskasz przecier. skada sie on tylko i wyłacznie z pomidorów. samkuje inaczej niz pomidor bo jest przecierem -(czyli gestym płynem).

koreperytor12
2019-11-01 13:24:11
Ocena: 0(glosow:2)-+
komentarz usunięty przez moderatora

michalng
2019-11-01 21:52:58
Ocena: 8(glosow:8)-+
W drugim tez tak jest. Przecier jest żadszy (niz gotowy katchup) wiec trzeba pozbawic go czesci wody. W pierwszym przypadku napisali ile pomidorów zurzyli na 100 gram produktu- co kompletnie nie daje pojecia ile procent przecieru (czyli pomidorów) zawiera gotowy produkt. W drugim przypadku napisali juz uczciwie ile procent produktu to przecier, wyglada to gorzej ale jest uczciwsze. Oczywiscie w obu produktach jest pewna róznica (widac to bo rózni sie ilosc weglowodanów w produkcie) ale jest raczej niewielka.

jokerdisco
2019-11-01 10:34:24
Ocena: 0(glosow:4)-+
komentarz usunięty przez użytkownika
główna
Dodano: 27.08.2018, 15:56:20   przez: zwidi
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 43Skomentuj (34) | Zgłoś nadużycie

kawusia facebook hopaj

Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.


.: Kontakt z nami :.

.: Regulamin strony :.

FIREFOX:0