Co tam zdrowie i smak konsumenta. Byle zarobić jak najwięcej...
Ukryj komentarze(17)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Łowca
michalng
2019-11-01 21:52:58
Ocena: 8(glosow:8)-+
W drugim tez tak jest. Przecier jest żadszy (niz gotowy katchup) wiec trzeba pozbawic go czesci wody. W pierwszym przypadku napisali ile pomidorów zurzyli na 100 gram produktu- co kompletnie nie daje pojecia ile procent przecieru (czyli pomidorów) zawiera gotowy produkt. W drugim przypadku napisali juz uczciwie ile procent produktu to przecier, wyglada to gorzej ale jest uczciwsze. Oczywiscie w obu produktach jest pewna róznica (widac to bo rózni sie ilosc weglowodanów w produkcie) ale jest raczej niewielka.
probeczka
2019-11-04 11:17:08
Ocena: -1(glosow:1)-+
To jeszcze zobaczcie ile cukru: Pudliszki: na 100 ml aż 29 gramów. Prawie 1/3 w tej butelce to sam cukier.
Ale inni nie lepsi: Kotlin: 23 g. Inni podobnie.
Jeszcze tylko reaktywowany Międzychód ma co najwyżej 19 g i do tego zagęszczany jest przecierem warzywnym a nie "niewiadomo czym".
Banios
2019-11-04 08:41:27
Ocena: -1(glosow:1)-+
7 łyżek cukru/ 100 g. Smacznego. Najlepszy jest zagętnik - skrobia kukurydziana. Kiedyś keczup to była przyprawa teraz to blizej do wyrobów cukierniczych. Otyłość i cukrzyca gwarantowana. Do zobaczenia na oddziale wewnętrznym lub na hirurgii naczyniowej.
kozpiter1977
2019-11-03 01:31:34
Ocena: 0(glosow:0)-+
Ketchup robi się z przecieru pomidorowego. najlepsze mają około 86% koncentratu pomidorowego , seler natomiast nadaje pikantny smak
gsk08_15
2019-11-01 18:44:04
Ocena: 0(glosow:2)-+
Pomidor, czerwone złoto Chin. Włosi ich nauczyli, maszyny dostarczyli i teraz chińczycy są głównymi dostawcami koncentratu dla znanych marek typu "Heinz" które go rozrzedzają, jakieś substancje zwiększające objętość dodają i pod własnym znakiem firmowym sprzedają.
bobasse
2019-11-02 20:39:32
Ocena: 1(glosow:3)-+
Byłeś Ty kiedy w Pudliszkach? Wokół Heinza wszędzie jak spojrzeć są pomidory, pola pomidorów, przyczepy pomidorów, tam ludzie chyba w większości zaopatrują ten koncern w pomidory. W samej fabryce żadnych beczek itp opakowań nie widziałem, by stwierdzać, że importują to zza granicy. Ale co tam, zmyślić, puścić w eter i siać propagandę. Kretynizm...
rafirafi76
2019-11-01 14:03:01
Ocena: -1(glosow:1)-+
komentarz usunięty przez użytkownika
michalng
2019-11-01 11:33:36
Ocena: 0(glosow:2)-+
Przecier pomidorowy to przetarte pomidory. Skład dobrego przecieru to 100% pomidory. Przeciery zadko występuja w słoikach czesciej w butelkach i za bardzo nie mozna go zjeść tylko raczej wypić. Wydaje mi sie ze mylisz przecier pomidorowy z koncentratem pomidorowym. Jak wezmiesz całego pomidora i go przetrzesz przez sitko uzyskasz przecier. skada sie on tylko i wyłacznie z pomidorów. samkuje inaczej niz pomidor bo jest przecierem -(czyli gestym płynem).
koreperytor12
2019-11-01 13:24:11
Ocena: 0(glosow:2)-+
komentarz usunięty przez moderatora
michalng
2019-11-01 21:52:58
Ocena: 8(glosow:8)-+
W drugim tez tak jest. Przecier jest żadszy (niz gotowy katchup) wiec trzeba pozbawic go czesci wody. W pierwszym przypadku napisali ile pomidorów zurzyli na 100 gram produktu- co kompletnie nie daje pojecia ile procent przecieru (czyli pomidorów) zawiera gotowy produkt. W drugim przypadku napisali juz uczciwie ile procent produktu to przecier, wyglada to gorzej ale jest uczciwsze. Oczywiscie w obu produktach jest pewna róznica (widac to bo rózni sie ilosc weglowodanów w produkcie) ale jest raczej niewielka.
jokerdisco
2019-11-01 10:34:24
Ocena: 0(glosow:4)-+
komentarz usunięty przez użytkownika
główna
Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.
.: Kontakt z nami :.
.: Regulamin strony :.
FIREFOX:0