Ukryj komentarze(20)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
Wieśniak
Maverick98
2023-04-28 16:00:28
Ocena: 3(glosow:3)-+
Na Słowacji przebadano 1500 ton pszenicy z Ukrainy. Efekt? Stwierdzono obecność chloropiryfosu. Można znaleźć w necie.
Maverick98
2023-04-28 16:00:28
Ocena: 3(glosow:3)-+
Na Słowacji przebadano 1500 ton pszenicy z Ukrainy. Efekt? Stwierdzono obecność chloropiryfosu. Można znaleźć w necie.
Wiesniak_Krul
2023-04-28 15:38:35
Ocena: -5(glosow:7)-+
Pepiki przebadały upaińakie zboże i było lepsze niż unijne, do tego tańsze. Może dlatego taki lament u nas? Przecież rolnik zmienia samochody częściej niż ksiądz.
Wiesniak_Krul
2023-04-28 17:43:10
Ocena: -2(glosow:2)-+
Nie mam telewizora miętka fajo. Internety mówią trochę inaczej niż wioskowe klakiery także wiesz 🍆🐅🥒
Wiesniak_Krul
2023-04-28 22:11:53
Ocena: -2(glosow:2)-+
Rolnika to ty żeś widział w wiadomościach TVPiS 🦧
piotrek0283
2023-04-28 14:28:14
Ocena: -2(glosow:4)-+
komentarz usunięty przez moderatora
piter160686
2023-04-28 13:19:06
Ocena: 3(glosow:5)-+
Jak cytuje "Rzeczpospolita" termin ten wymyślili importerzy ukraińskiego zboża, by szybciej przechodziło przez granicę. "Rząd na to pozwolił, bo obiecał udrożnić eksport z Ukrainy. Problem w tym, że to zboże miało iść tranzytem przez Polskę, a u nas zostało" - wyjaśnia Wiesław Gryń, rolnik ze Stowarzyszenia "Oszukana Wieś". "Mamy dowody, że przewoźnicy z Ukrainy mieli po klika różnych list przewozowych na to, co wieźli – inne pokazywali na granicy, inne w skupie" dodaje.
Kontroli granicznej podlega jedynie zboże paszowe (przez inspekcję weterynarii) i zboże konsumpcyjne (przez inspek
Robertoyoo
2023-04-29 14:18:50
Ocena: -1(glosow:1)-+
Dokładnie tak, miastowe myślą że żrą kajzerki z orkiszu. Już od dziesięcioleci nie ma prawdziwej pszenicy, a tylko jej mutacje, techniczna czy konsumpcyjna to jeden czort.
caleanka
2023-04-25 15:13:04
Ocena: -2(glosow:8)-+
Na 1 kg. mąki żytniej weź 3 litry wody gorącej , ale nie wrzątku. Wodę wlewaj do mąki mieszając bez przerwy.Powinno mieć konsystencję śmietany. po ostygnięciu do około 30 st.C daj drożdże (mogą być od babuni). I ostrzeżenie ,nie napełniaj fermentatora po brzegi bo wykipi. Woda powinna mieć ok. 70 st. C, Bo jeśli wydajność była na poziomie 0,5 litra 100% alkoholu z 10 kg żytka wyciska się w granicach 2,5-3 literków.
główna
Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.
.: Kontakt z nami :.
.: Regulamin strony :.
FIREFOX:0