lub  Dołącz
Wiocha.pl - Absurdy polskiego Internetu
poczekalnia
Dodano: 20.07.2014, 19:05:34   przez: Antoch
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 1  Zgłoś nadużycie
Ukryj komentarze(7)Dodaj komentarze
Aby dodać komentarz musisz się zalogować
 Najwyżej oceniony komentarz:pokaż
PawelB330
2014-07-20 21:05:39
Ocena: 3(glosow:7)-+
Takie małe sprostowanie - we wszystkich lodówkach, zamrażarkach (nawet tych domowych) znajduje się jakiś gaz, tam akurat ciekły azot (musi być jakiś czynnik chłodzący)i w tym przypadku pieczywo nie ma bezpośredniego kontaktu z gazem. Pieczywo mrożone produkują większe piekarnie, które czynią to od podstaw. Ten artykuł to zwykła manipulacja informacją. Człowiek, który to pisał nie sprawdził swoich informacji.

prezi
2014-07-21 01:56:04
Ocena: 1(glosow:3)-+
Pieczywo w lidlu też mają robione w ten sposób i jest mega dobre. Nie wiem co ci przeszkadza mrożenie, produkt nie traci na jakości. A zwykłe piekarnie często ładują mega dużo spulchniaczy, żeby tylko taniej produkować, efekt jest taki że w bułce masz pełno powietrza.

husar12
2014-07-21 00:56:52
Ocena: 1(glosow:1)-+
owoce i warzywa tez azotem :D wszystko co głęboko mrożone to azotem ponieważ "naturalne" mrożenie rozbiło by strukturę cząsteczkową wody która jest we wszystkim i mielibyśmy packę po rozmrożeniu. Przykład: włóż marchewkę do zamrażalki na 2-3 miechy i potem rozmroźcie. Pochwalcie się efektami :d

domino1172
2014-07-20 22:33:56
Ocena: 1(glosow:1)-+
tak czy inaczej pieczywo z marketów to jeden wielki syf

PawelB330
2014-07-20 21:05:39
Ocena: 3(glosow:7)-+
Takie małe sprostowanie - we wszystkich lodówkach, zamrażarkach (nawet tych domowych) znajduje się jakiś gaz, tam akurat ciekły azot (musi być jakiś czynnik chłodzący)i w tym przypadku pieczywo nie ma bezpośredniego kontaktu z gazem. Pieczywo mrożone produkują większe piekarnie, które czynią to od podstaw. Ten artykuł to zwykła manipulacja informacją. Człowiek, który to pisał nie sprawdził swoich informacji.

batonil
2014-07-21 00:17:16
Ocena: 1(glosow:1)-+
Azot jest obojętny dla naszego organizmu, każdy wdech to prawie 80% azotu. Autor na pewno nie miał na myśli szkodliwego działania azotu na pieczywo tylko sam proces produkcji pieczywa. Wiele produktów jest spulchniane azotem i pakowane w azocie w tzw atmosferze ochronnej. Ty też zanim skomentujesz sprawdź swoje informacje bo wyjdziesz na hipokrytę i cynika.

jw12
2014-07-20 20:16:33
Ocena: 1(glosow:3)-+
niestety to prawda, jedna z takich mega zamrażarek znajduję się w Radomsku ! non stop w niej mają -25 st !

killroad3
2014-07-21 08:04:21
Ocena: 0(glosow:0)-+
komentarz usunięty przez użytkownika
Czyli „Włączę awaryjne i pójdę po gofra”.
główna
Dodano: 10.06.2018, 12:54:35   przez: torna
 Oceń:  Zagłosuj na TAK!   Zagłosuj na NIE!  | Ocena: 99Skomentuj (33) | Zgłoś nadużycie

kawusia facebook hopaj

Wszystkie absurdy w serwisie są generowane przez użytkowników serwisu i jego właściciel nie bierze za nie odpowiedzialności.
Jeżeli uważasz, że któreś zdjęcie wykorzystano bez twojej zgody to możesz skorzystać z linku "Zgłoś nadużycie" który znajduje się pod każdym zdjęciem.


.: Kontakt z nami :.

.: Regulamin strony :.

FIREFOX:0